• Latvietis spēlē vijoli Anglijas karalim Čārlzam III

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    11. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daniils Bulajevs Vindzoras pilī
    Foto: No privātā arhīva
    Daniils Bulajevs Vindzoras pilī
    «Šo notikumu atcerēšos visu mūžu,» saka jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs. Viņš ir viens no retajiem latviešu mūziķiem, kuri spēlējuši britu karaliskajai ģimenei.

    Vairāki britu karaļnama uzrunātie mākslinieki atteikušies uzstāties Lielbritānijas jaunā karaļa Čārlza III kronēšanas ceremonijā 6. maijā. Nē pateikuši popzvaigzne Adele un princeses Diānas draugs mūziķis Eltons Džons, arī Harijs Stails un Robijs Viljamss negribot dziedāt. Tas esot saistīts ar prinča Harija autobiogrāfijas izraisīto skandālu. Mūziķi baidoties, ka viņu faniem šāda izpatikšana karalim nešķitīšot labs solis.

    Tikmēr karalim un viņa brālim princim Edvardam jau spēlējis talantīgais Latvijas vijolnieks Daniils Bulajevs, kuru bērnībā dēvēja par vijoļspēles brīnumbērnu. «Meklēju dažādus konkursus, kuros varu sevi pieradīt. Tā uzgāju 8. Vindzoras starptautisko stīgu instrumentu konkursu, kas notiek reizi divos gados, un pieteicos tajā,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj 18 gadus vecais mūziķis. Konkurence bijusi sīva, par uzvaru sacentās 100 talantīgi mūziķi – vijolnieki, čellisti un altisti. Tomēr puisis no Latvijas izrādījās pārāks. «Man paveicās, ka ieguvu pirmo vietu,» kautri atzīst Daniils.

    Par uzvaru konkursā talantīgais mūziķis saņēma naudas balvu un iespēju ierakstīt disku vienā no pasaules populārākajām mūzikas ierakstu kompānijām Champs Hill Records. Taču par vērtīgāko un pagodinošāko balvu vijolnieks uzskata to, ka varējis ar Filharmonijas orķestri un slaveno diriģenti Marinu Alsopu spēlēt Vindzoras pilī.

    «Sākumā bija paredzēts, ka uzstāšos karalienei Elizabetei II pērn septembrī. Diemžēl pusotru nedēļu pirms koncerta karaliene devās mūžībā,

    un uzstāšanās tika pārcelta uz šā gada 10. februāri. Priecājos, ka koncerts tomēr notika. Tāda iespēja varbūt tikai vienreiz dzīvē,» atzīst vijolnieks. Viņa uzstāšanos klausījās Anglijas karalis Čārlzs III un viņa brālis princis Edvards. Viņiem Bulajevs spēlēja Žana Sibēliusa Vijolkoncertu. «Starpbrīdī man izdevās nedaudz aprunāties ar princi Edvardu. Iepazīties ar viņu bija milzīgs gods,» teic vijolnieks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē