• Jānis Jurkāns apņēmis 25 gadus jaunāku sievu. Pārsteidzošs mīlasstāsts

    Svinam mīlestību
    Marta Kalniņa
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Jurkāns un Linda Apse.
    Foto: F64
    Jānis Jurkāns un Linda Apse.
    Par precētu pāri kļuvuši bijušais politiķis Jānis Jurkāns un grāmatu autore Linda Apse.

    Par to, ka 77 gadus vecais Jurkāns pošas kāzām, žurnāls «Privātā Dzīve» vēstīja jau pagājušajā pavasarī. Toreiz Jurkāns bija ieradies Latvijā no Spānijas, kur vada rāmu pensionāra dzīvi, un atklāja – esot jāsakārto svarīgi dokumenti. «Mana meitene Linda mani uzņem,» ar lepnumu paziņoja ekspolitiķis. Runājot par attiecībām ar 52 gadus veco Lindu Apsi, Jānis bija noslēpumains. Tā vien šķita, ka abi pa kluso apprecējušies. «Gandrīz… Kad dokumenti būs noformēti, tos jums uzreiz parādīšu,» neslēpa Jānis. Arī Apse, vaicāta par kāzām, smaidot atrunājas: «Prasiet to Jānim, viņš labāk mācēs visu izstāstīt.»

    Šonedēļ žurnāls «Kas Jauns» vēsta, ka abu lielā diena bija 15. decembris. Jurkāns un Apse gredzenus mijuši Latvijā, un laulību liecinieki bija Apses jau pieaugušie bērni no iepriekšējās laulības.

    Kāzas bijušas klusas un vienkāršas. Jaunais pāris bija tērpies ikdienišķi.

    Pēcāk abi devušies uz Spāniju, kur vada medusmēnesi.

    Par Jāņa un Lindas attiecībām sabiedrība plašāk uzzināja laikā, kad ānis vēl bija precējies ar finansisti un pavārraidījumu vadītāju Ilzi Jurkāni, kura pirms kāda laika pieņēma dzimtas uzvārdu Auzere. Savukārt Linda tolaik bija laulībā ar zobārstu Pēteri Apsi.

    Kad Jāņa un Lindas sakars nāca gaismā, Jurkānam vajadzēja atstāt plašo dzīvokli Rīgas centrā un pārcelties uz lauku mājām Liepupē. Savukārt 2020. gada vasarā, par vairāk nekā 200 000 eiro pārdevis lauku īpašumu, viņš pameta dzimteni un pārcēlās uz dienvidzemi. Ik pa laikam pie viņa Spānijā dzīvoja arī Linda, kas nu jau arī bija šķīrusi savu laulību.

    Pērn, ierodoties dzimtenē, Jurkāns žurnālam «Privātā Dzīve» stāstīja: «Trīs gadus neesmu bijis Latvijā. Mājas sev esmu atradis klusā vietā Spānijas dienvidos, Andalūzijā – starp Gibraltāru un Kadizu. Tā ir viena no vecākajām pilsētām Eiropā. Dzīvoju pie okeāna. Tāda Spānijas Latgale. Vietējie tur runā ātri un dialektā, kuru Madridē nesaprot. Bet tur ir baigais miers. Neviens mani nepazīst, beidzot jūtos brīvi. Daudz spēlēju golfu. Ir saule, jūra, labs ēdiens. Tā es vadu savu ikdienu.» Linda Apse lielākoties uzturas Latvijā, taču attālums nekad nav traucējis viņas un Jāņa attiecībām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē