Pavasaris ir tukšais laiks, kad vēl gaidām jauno ražu, taču iepriekšējās uzturvērtība krietni samazinājusies. Tomēr ēdienkartē joprojām droši iekļaujami ēdieni no vietējiem kartupeļiem, ķirbjiem, kāpostiem.
Bieži vien negatavais, ar ķimikālijām apstrādātais, pār trejdeviņām jūrām ceļojošais auglis vai dārzenis nepārspēj vietējo pērnās ražas produktu.
Lai novērtētu, vai auglis un dārzenis ir labs, jāievēro trīs pamatprincipi – tas jāapskata, jāaptausta un jāpasmaržo.
Vitamīni lielā koncentrācijā ir arī diedzētās sēklās. Sēkliņas iespējams izdiedzēt mājās, tikai diedzēšanai nedrīkst izmantot sēklu veikalos nopērkamās sēkliņas, kas domātas audzēšanai, jo tās var būt apstrādātas ar ķimikālijām.
Trīs ēdienreizes – par maz! Lai bērns saņemtu nepieciešamo enerģiju un uzturvielas, viņam jāēd regulāri – četras piecas reizes dienā. Vislabāk, ja iespējams ēst brokastis, otrās brokastis, pusdienas, launagu un vakariņas. Katru dienu maltītes jāietur vienā un tajā pašā laikā.
Porcijas lielums. Ēdiena porcija katram bērnam ir individuāla. Ja bērns no mazotnes nesaņem par daudz našķu, viņam izveidojas sāta sajūta. Tas nozīmē, ka mazais labi jūt, cik daudz nepieciešams apēst.