- Vasaras ķiploki glabājas labāk nekā ziemas ķiploki. Līdz Jaungadam ziemas ķiploki parasti nostāv droši, bieži vien arī ilgāk, bet uz pavasara pusi sāk asnot. Un, kolīdz sākas asnošana, ķiploki izžūst, jo miera periods ir cauri un visi spēki aiziet asniem.
- Ķiplokus vislabāk glabāt vēsumā – līdz pat mīnus 6 grādu temperatūrai. Taču šāda temperatūra mājās parasti nav pieejama, tāpēc labākais, ko var darīt, – glabāt ķiplokus telpā, kurā ir iespējami nemainīga temperatūra (glabājot ķiplokus, konstanta temperatūra ir svarīgāka par zemu).
- Ķiplokus nedrīkst glabāt mitrā vietā.
- Ķiplokus nevajag turēt ledusskapī – tur tiem zūd garša un aromāts.
- Ķiploku glabāšanai vislabāk der māla trauks ar caurumiem un vāku.
- Ja mājās nav piemērotas vietas ķiploku glabāšanai, tos labāk pirkt mazāk, bet biežāk.
Padoms: Ja mājās ķiploku daudz, bet īsti nav, kur tos glabāt, risinājums ir ķiplokus samalt, salikt mazos trauciņos un sasaldēt.
Kā pareizi glabāt ķiplokus, lai tie nebojātos?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨





















































































