• 5 skaistas vasaras puķes, kas labi augs arī uz balkona

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    9. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jorge Salcedo / Shutterstock
    Kurš gan nepazīst populārākos balkonaugus petūnijas, pelargonijas, begonijas! Taču uz balkona labi jutīsies un dažādās kombinācijās dekoratīvi izskatīsies arī citi augi ar krāšņiem ziediem vai izteiksmīgām lapām. 
    1. Kalibrahoja
      Līdzīga petūnijai, tikai ar sīkākiem ziediņiem un izturīgāka, noziedējušos ziedus nobirdina pati. Ziedu krāsas visdažādākās – violeti, dzelteni, rozā ar violetu actiņu, sarkani. Patiks augt saulē vai pusēnā.
    2. Skaistnātrīte
      Dekoratīva, košās krāsās. Ļoti siltumprasīga, jāstāda saulē, citādi krāsainais lapojums nebūs tik izteikts un augs stīdzēs. Lai veidotos kupls krūms, ieteicams regulāri galotņot, neļaujot veidoties ziediem.
    3. Bakopa
      Zied nepārtraukti un ilgi (līdz pat salnām un vēl mazliet!). Ziedi balti, rozā vai gaiši zilgani, ir arī pildīti. Vislabāk bakopai patiks pusēnā, jo saulē var pārziedēt. 
    4. Rodohitons
      Ļoti gleznains vīteņaugs, kas mīl siltumu. Ar vijīgiem dzinumiem un neparastiem, rozīgiem ziedu zvaniņiem. Vislabāk rodohitons augs dienvidu pusē, saulainā, no vējiem pasargātā vietā. 
    5. Plankumainais vanagnadziņš
      Lapojums atgādina sudrabaini zaļas skujas, bet dzeltenbrūnie, oranžie vai tumšsarkanie ziedi tiešām līdzinās nadziņiem. Jāsargā no tiešiem pusdienlaika saules stariem, ieteicams rasināt.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē