• Nosvin izlaidumu, bet paliek uz otru gadu – Liepājā 44 skolēni izkrīt eksāmenos

    Izglītība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ar liepajniekiem.lv redakciju sazinājusies kāda skolēna mamma, kura pauž nožēlu, ka vairākiem bērniem ir jāpaliek uz otru gadu.

    Vairāki sociālo tīklu lietotāji un vecāki pauduši savu neapmierinātību par to, ka eksāmenu rezultāti netika paziņoti pirms 9. klases izlaiduma. Tas nozīmē, ka skolēni devušies svinēt izlaidumu, lai arī nemaz nezināja, vai viņi ir ieguvuši pamatizglītību.

    Tā tas noticis arī Liepājā. 21. jūnijā 9. klases audzēkņi uzzinājuši, ka klasē ir vairāki jaunieši, kuriem būs jāpaliek uz «otru gadu», jo eksāmeni nav nokārtoti.

    Soctīklos vecāki arī norāda, ka atsevišķi skolēni ir saņēmuši informāciju, ka neesot sasniegts nepieciešamais procentu apjoms sertifikāta saņemšanai, taču, pārbaudot informāciju, izrādījies, ka tā bija kļūdaina.

    «Mūsu nabaga bērni. Divās klasēs eksāmenus nav nokārtojuši septiņi skolēni. Iespējams, kādam pietrūka puspunktiņa, lai viņš noliktu. Un tagad ir jāpaliek uz otru gadu,» portālam liepajniekiem.lv saka skolēna mamma.

    «Tas bija tāds – bams! Jāpaliek un jāmācās vēlreiz, kaut gan bērns ir normāli mācījies, vienkārši varbūt tajā eksāmenā viņam nepaveicās,» atklāj viņa.

    Pēdējais eksāmens bija 6. jūnijā, bet 16. jūnijā skolā rīkots svinīgais pasākums. Šāda situācija izveidojusies, jo pirmo gadu eksāmeni 9. klases audzēkņiem laboti centralizēti, tāpēc rezultāti tika uzzināti tikai vēlāk.

    Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) skaidroja, ka eksāmenu rezultāti nebija laikus zināmi, jo notikusi tehniska kļūme. Datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem, bija vērojami tehniski traucējumi. Lai novērstu tehniskos traucējumus, tika iesaistīti četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji.

    Ja skolēns kādā no eksāmeniem nav ieguvis vismaz 10%, tad skolēns šajā mācību gadā saņems liecību un atkārtoti kārtos noslēguma pārbaudījumus nākamā mācību gada noslēgumā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē