• Viņa pasūtīja mātes slepkavību. Kā pēc iznākšanas no cietuma dzīvo slavenā Džipsija Rouza

    Slepkavība
    Estere Jansone
    Marta Kalniņa
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānšāviņš no video/Instagram kolāža
    Pērnā gada beigās priekšlaikus no cietuma tika atbrīvota Džipsija Rouza Blanšārda, kas izcieta sodu par savas mātes slepkavības pasūtīšanu. Džipsijas dzīvesstāsts savulaik satrieca visu pasauli, tas atainots arī slavenā seriālā. Pēc astoņu gadu ilga cietumsoda jauniete ir brīvībā.

    Tālajā 2015. gadā pasauli satrieca kāds dīvains noziegums. Tolaik 23 gadus vecā meitene vārdā Džipsija Rouza Blanšārda, kas visu bērnību apkārtējo cilvēku acīs ir bijusi īpaši slimīgs bērns, pasūtījusi savas mātes un aprūpētājas slepkavību. Ielūkojoties ģimenes dzīves aizkulisēs, atklājās ne mazums šokējošu detaļu par Džipsijas un viņas mātes Dīdijas attiecībām. Turklāt gaismā nāca fakts, ka šķietami slimīgā meitene patiesībā ir pilnībā vesela. Džipsijas māte ar varu piespieda meitu izlikties par slimu. Turklāt bija viltojusi dokumentus un apgalvoja, ka meitene ir četrus gadus jaunāka, nekā patiesībā

    Džipsija Rouza ir dzimusi 1991. gadā. Jau pavisam agrā bērnībā viņas māte Dīdija tuviniekiem ieskaidroja, ka meita ir smagi slima. Viņai esot garīga atpalicība, leikēmija, muskuļu distrofija, kuras dēļ bērnam nepieciešams pārvietoties ratiņkrēslā un pārtiku uzņemt pa caurulīti. Vēl Džipsijai tika piedēvēta astma, dzirdes un redzes problēmas. Sieviete tik uzstājīgi klāstīja par meitas veselības problēmām, ka vairums ārstu dīvainā kārtā viņai noticēja un bērnam izrakstīja kaudzēm zāļu, kas ar laiku sabojāja jaunās meitenes zobus. Dīdijas melu dēļ Džipsija bija spiesta naktīs valkāt skābekļu masku un pat pārciest vairākas ķirurģiskas operācijas.

    Dīdija skuva meitai matus, lai viņa izskatītos pēc iespējas slimāka un vārgāka, radot žēlumu apkārtējo acīs.

    Vēlāk izrādījās, ka Džipsijas māte Dīdija sirga ar Minhauzena sindromu – psihisku stāvokli, kurā cilvēks vai nu pats sev vai kādam tuviniekam izdomā un izraisa veselības traucējumus. Dīdija guva kaifu no citu līdzjūtības un uzmanības, kas lika viņai melot arvien vairāk un nežēlīgāk. Turklāt meli nesa visāda veida labumus – Džipsijas māte tika pie ziedojumiem, satika slavenības, kopā ar meitu apmeklēja Disnejlendu, viņaipat  bez maksas tika uzcelta māja.

    @dailymail Gypsy Rose Blanchard is seen for the first time leaving Missouri hotel with husband after being RELEASED from prison for killing her Munchausen-by-proxy mom. #fyp #gypsyrose #gypsyroseblanchard #crimetok #truecrime #missouri ♬ original sound – Daily Mail

    Džipsija Rouza līdz 23 gadu vecumam dzīvoja kā ieslodzītā – viņai bija liegta saskarsme ar vienaudžiem, meitene nevarēja apmeklēt skolu un pulciņus, no mājas drīkstēja iziet tikai mātes pavadībā. Taču Džipsijā pamazām atmodās dumpiniece. Kādu dienu Džipsija iepazīšanās vietnē sastapa pusi Nikolasu Gudžonu, kuram uzticēja savu dzīvesstāstu. Drīz vien abi sāka perināt plānus, kā tikt vaļā no valdonīgās mātes un tolaik abi bija vienisprātis, ka vienīgā izeja ir slepkavība. 2015. gadā Nikolas ieradās pie Džipsijas un nodūra viņas māti. 2016. gadā abiem par pastrādāto noziegumu nācās stāties tiesas priekšā. Džipsijai tika piespriests 10 gadu ilgs cietumsods, Nikolasam – mūža ieslodzījums.

    «Es gribēju atbrīvoties mātes varas pār mani.

    Un šī bija vienīgā iespēja,» tiesā neslēpa Džipsija. Viņas noziegums sabiedrībā vienlaikus radīja gan šausmas un nopēlumu, gan līdzjūtību un pat apbrīnu.

    Jau izmeklēšanas laikā Džipsija atzinās – viņa esot nojautusi, ka māte melo par viņas slimībām. Taču domājusi, ka viņa pārspīlē, nevis izdomā tās. Džipsija apzinājusies, ka spēj piecelties no ratiņkrēsla un slepus no mātes ēdusi normālu pārtiku, lai gan parasti tika barota a caurulītes palīdzību. «Taču es noticēju viņai, kad māte pateica, ka man ir leikēmija,» apgalvoja meitene. Viņa atļāvusi mātei nodzīt sev matus, jo māte teikusi, ka tie tāpat izkritīšot. «Tikai tad, kad es nokļuvu cietumā, es pa īstam sapratu, cik vesela patiesībā esmu,» saka Džipsija. Viņa uzsver, ka nožēlo mātes slepkavības organizēšanu. «Es to nožēloju katru savas dzīves dienu. Es nelepojos ar to. Ja man būtu iespēja atgreizties pagātnē, savā bērnībā, tad es būtu pateikusi savām tanntēm un tēvočiem, ka nemaz neesmu slima un man metas nelabi no manas mātes,» saka viņa.

    Esot cietumā septiņus gadus, Džipsija ieguva vidējo izglītību, apguva fotomākslu, atjaunoja attiecības ar savu tēvu, uzrakstīja memuārus un pat apprecējās! Turklāt viņai bija pat divi līgavaiņi. Ar vienu viņa paspēja izšķirties, un

    drīz vien internetā iepazinās ar 37 gadus vecu skolotāju, kurš pirms diviem gadiem oficiāli kļuva par viņas vīru.

    28. decembrī Džipsija iznāca no cietuma un devās pie savas jaunās ģimenes, kas viņu siltu uzņēmusi. Nosvinējuši arī kārtīgas kāzas.

    Jau pēc trīs brīvībā pavadītām nedēļām jaunā sieviete paspējusi kļūt par sociālo tīklu zvaigzni, piedalīties neskaitāmos podkāstos un televīzijas intervijās. Viņa jau spējusi pulcēt teju 10 miljonus fanu vietnēs «Instagram» un «TikTok». Jaunā sieviete publisko arvien jaunas savas dzīves detaļas, kurās viņas māte parādās šausmīgā gaismā. Piemēram, nesen Džipsija pastāstīja, ka

    līdz pat slepkavības dienai viņa bija spiesta iet vannā kopā ar savu māti. 

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Gypsy-Rose Blanchard-Anderson (@gypsyrose_a_blanchard)

    Džipsijas Rouzas šokējošais stāsts ir attainots vairākās filmās un seriālos: «The Act» (2019), «Mommy Dead and Dearest» (2017), «Love You to Death» (2019) un «Run» (2020).

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē