• «Nelūgto viesu» slepenie faili: Repši padara jaunāku un paliek bez svarīgas aktrises

    Kino
    Elza Krūmiņa
    7. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Pie skatītājiem nonākusi otrā iemīļotā daudzsēriju filmas «Nelūgtie viesi» sezona. Producente Lelde Kovaļova atklāj, ka šoreiz seriāla tapšana nāca ar ne mazums sarežģījumiem.

    Nupat pirmizrādi piedzīvojusī daudzsēriju filmas «Nelūgtie viesi» 2. sezona jau pieejama skatītājiem izklaides platformā Tet TV+. Kino darbu uzņēmums Tet veido sadarbībā ar slaveno Kovaļovu ģimeni – režisoru un scenārija autoru Vladu Kovaļovu un producenti Leldi Kovaļovu. Kā stāsta producente, jaunākās sezonas filmēšanas laikā radošā komanda saskārās ar vairākiem pārbaudījumiem, bet izaicinājumus izdevies veiksmīgi pārvarēt, lai skatītājiem piedāvātu vēl aizraujošāku kino projektu par iepriekšējo.

    Pēdējā brīža scenārija maiņa

    Filmēšanas laikā autori saskārās ar nopietnu izaicinājumu – īsi pirms dalības projektā viena no aktrisēm objektīvu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties filmas uzņemšanā, lai gan viņai scenārijā bija ieplānota ļoti nozīmīga loma un bija jāierodas uzņemšanas laukumā jau pēc divām dienām. Filmas producente Lelde Kovaļova stāsta, ka režisoram Vladam Kovaļovam nācās pārrakstīt daļu scenārija burtiski divos vakaros uzreiz pēc intensīvām filmēšanas dienām, tomēr rezultāts pozitīvi pārsteidzis visu radošo komandu. Saspringtajā situācijā režisora idejas raisījās ļoti ātri un radās jauna, iepriekš neplānota seriāla varone Rasma Tirsa. Kā stāsta idejas autori, viņas tēls tik labi papildina seriāla stāstu, ka skatītājs, visticamāk, pat nenojauš, ka sākumā bija paredzēta cita scenārija versija.

    Desmitiem dažādi tērpi

    Pirmajā sērijā, kino tematikas ballītē, masu skatos piedalījās gandrīz 60 aktieri, kuriem katram bija piemeklēts atbilstošs filmu varoņa tērps. Kostīmu māksliniece Ksenija Krasnodembska kopā ar producenti Leldi Kovaļovu tērpus sāka meklēt jau vairākus mēnešus pirms filmēšanas, jo bija jāatrod, jāaizņemas un pat jāuzšuj tādi tematiskie kostīmi kā Grinčs, Šreks, Betmens un daudzi citi.

    Rekvizīti, kas jāmeklē no jauna

    Telpa, kurā pagājušajā sezonā tika filmēts policijas iecirkņa kabinets, šogad bija pārveidota un nodota īrniekiem. Lai gan seriāla veidotājiem izdevās vienoties ar atsaucīgajiem dzīvokļa saimniekiem un uz filmēšanas periodu atgriezt policijas iecirkņa iekārtojumu, visi rekvizīti bija jāsarūpē no jauna. «Paldies mūsu māksliniecei Yuka Grand un viņas komandai, kas veiksmīgi radīja vizuāli tādu pašu kabinetu, kādu redzējām pirmajā sezonā, lai gan patiesībā lielākā daļa mēbeļu un rekvizītu mums vairs nebija pieejami un bija jāmeklē identiskas lietas,» stāsta Kovaļova.

    Mākslīgais intelekts

    Daudzsēriju filma «Nelūgtie viesi», iespējams, ir viens no pirmajiem pašmāju kino projektiem, kurā izmantots mākslīgais intelekts, lai filmas varoņus padarītu jaunākus. Piemēram, aktiera Einara Repšes atveidoto varoni Andri Broku skatītāji varēs redzēt atmiņu ainās no deviņdesmito gadu sākuma. Aktieris pats piedalījās šo ainu filmēšanā, bet mākslīgais intelekts viņa tēlu pārveidojis trīsdesmit gadus jaunāku.         

    Vētra un mainīgie laikapstākļi

    Filmēšanas grupa saskārās arī ar vētras postījumiem, tostarp pārsteidzoši mainīgiem laikapstākļiem kādā no vasaras dienām, kas mainījās burtiski pa minūtēm. Laikapstākļu dēļ komandai nācās vienu no svarīgākajām sezonas ainām pārfilmēt atkārtoti.

    Vietējo atbalsts

    Filmas uzņemšanu aktīvi atbalstīja ne tikai Kandavas un Tukuma pašvaldības, bet arī vietējie iedzīvotāji, kuri regulāri palīdzēja sagādāt filmēšanai nepieciešamās lietas un telpas. «Šogad mūs Kandavā sagaidīja kā savējos. Iedzīvotāji bieži nāca aprunāties un novēlēja veiksmi filmēšanā, atzīstot, ka lepojas ar to, ka filma tiek uzņemta Kandavā,» turpina Kovaļova.

    Uzticīgie skatītāji

    «Nelūgtie viesi» var lepoties ar ļoti uzticamu un aktīvu skatītāju auditoriju, kas gaida un komentē gandrīz ikvienu ierakstu. Projekta veidotāji ik dienu saņem vēstules un komplimentus no skatītājiem, kuri seko līdzi stāsta varoņiem. «Mums ar skatītājiem katru gadu ir tradīcija tikties ceturtdienās pie ekrāniem un vēlāk diskutēt par sērijā redzēto. Auditorija ir izveidojusies tik uzticama un atsaucīga, ka reizēm šķiet, ka ar daudziem esam jau pazīstami, lai gan patiesībā nekad neesam tikušies», atklāj producente.

    Seriāla sižeta līnija atklāj slepkavību, kas notikusi kādas kredītkompānijas rīkotajā kino tematikas ballītē. Tiek atrasts jaunietes Emīlijas Brokas līķis, kura bija ietekmīgā uzņēmuma īpašnieka Andra Broka meita. Mazpilsētas izmeklētājiem Ričardam un Oskaram gaidāms jauns izmeklēšanas izaicinājums, jo lietā atklājas pavērsieni, kuri šokē pat pieredzējušus izmeklētājus, turklāt slepkavības turpinās. Seriāla galvenajā lomās skatītāju iemīļotie varoņi – Andris Daugaviņš, atveidojot izmeklētāju Ričardu, un Niklāvs Kurpnieks izmeklētāja Oskara lomā. Starp galveno lomu atveidotājiem redzami aktieri Gerda Embure, Einars Repše, Mārtiņš Kalita, Signe Dancīte un daudzi citi.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē