• Ko ir vērts apskatīt Maltā?

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gozo pludmale
    Foto: Publicitātes foto
    Gozo pludmale
    Malta ir Vidusjūras sirdī paslēpts dārgakmens, kas piedāvā idillisku vidi lieliskām ģimenes brīvdienām. Ar savu seno vēsturi, gleznaino ainavu un viesmīlību ikviens ģimenes loceklis Maltā atradīs ko aizraujošu.

    Saule, jūra, smiltis un miers

    Malta lepojas ar ainavisku jūras piekrasti, kristāldzidru tirkīza krāsas ūdeni un gleznainām smilšu pludmalēm. Saulainās dienas var pavadīt, būvējot smilšu pilis, snorkelējot un iepazīstot zemūdens pasauli vai vienkārši gozējoties Vidusjūras saulē. Populārākās ģimenēm draudzīgās pludmales ir, piemēram, Zelta līcis («Golden Bay»), Malliehas līcis («Mellieħa Bay») un «Ghajn Tuffieha».

    Tās piedāvā drošas peldvietas un iespēju nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem. Lai gūtu līdzvērtīgu pieredzi, bet mazāk pārpildītā pludmalē, ir vērts izmēģināt Ramla līci Gozo salā. Jāatzīmē, ka Malta ir atzīta par vienu no tūristiem drošākajām valstīm Eiropā.

    Vēsture, kas atdzīvojas

    Ģimenēm, kuras aizrauj vēstures izzināšana, Malta ir īsta dārgumu krātuve. Arhipelāga stratēģiskā atrašanās vieta gadsimtiem ilgi ir piesaistījusi dažādas civilizācijas, atstājot bagātīgus vēstures nospiedumus. Senā, mūru ieskautā Mdina jeb «Klusā pilsēta» ir pateicīga, lai klīstu pa šaurajām ieliņām un izbaudītu viduslaiku šarmu. Savukārt UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautā galvaspilsēta Valleta pārsteigs ar iespaidīgiem nocietinājumiem, grandiozām pilīm un aizraujošiem muzejiem.

    Piedzīvojums gaida

    Piedzīvojumus alkstošām ģimenēm Malta piedāvā plašu aktivitāšu klāstu. Dodieties braucienā ar laivu uz elpu aizraujošo Zilo grotu – jūras alu sistēmu, kas ir slavena ar satriecoši zilu ūdeni. Tikpat labi variet ienirt zemūdens pasaulē, izvēloties kādu no snorkelēšanas vai niršanas piedzīvojumiem, lai izpētītu pasakainus koraļļu rifus un iepazīstu aizraujošo jūras dzīvi. Lai gūtu patiesi unikālu pieredzi, jādodas ģimenes pārgājienā gar dramatiskajām Dingli klintīm vai uz noslēpumaino Svētā Pāvila katakombu izpēti Rabatā.

    Aktivitātes mazajiem pētniekiem

    Maltā ģimenes ir īpaši gaidītas, un šeit ir daudz atrakciju, kas paredzētas mazajiem ceļotājiem. Esplora interaktīvajā zinātnes centrā bērni iepazīsies ar izinošiem eksponātiem un atklās zinātnes brīnumus. Savukārt, Papaja ciemats – kinofilmas uzņemšanas vieta – pārtapusi par atrakciju parku un piedāvā dažādas aktivitātes, tostarp izbraucienus ar kuģīti, ūdens batutus un interaktīvus šovus, kas visi saistīti ar populāro multfilmu «Papajs».

    Baudījums garšas kārpiņām

    Ēdiens ir neatņemama Maltas kultūras sastāvdaļa, un vietējās virtuves iepazīšana būs neaizmirstams piedzīvojums visai ģimenei. Nobaudiet tādus tradicionālos ēdienus kā pastizzi (kārtainās mīklas izstrādājums, kas pildīts ar ar rikotas sieru vai zirņu pākstīm), «ftira» (maltiešu maize, kuru ēd ar dažādiem pildījumiem) un «hobz biz-zejt» (maltiešu maize ar tomātu pastu, tunci, olīvām un kaperiem). Nepalaidiet garām arī gardos vietējos saldumus, piemēram, kannoli un imqaret, kas noteikti patiks ģimenes saldumu mīļiem.

    Malta ir lielisks galamērķis neaizmirstamām ģimenes brīvdienām. Neatkarīgi no tā, vai meklējat atpūtu saules pielietās pludmalēs, bagātinošu vēsturisku pieredzi, aizraujošus piedzīvojumus vai kulinārijas baudījumu garšu kārpiņām – Maltā ir viss! Izpētot šo burvīgo salu kopā ar saviem mīļajiem, radīsiet atmiņas visam mūžam.

    Lai gan Latvija un Malta atrodas salīdzinoši tālu, ceļošana nebūs sarežģīta, jo no Rīgas tiešos lidojumus veic gan «airBaltic», gan «Ryanair», un lidojums ilgst aptuveni 3,5 stundas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē