• FOTO: Īles kāzu 20. jubileju Āfrikā nosvin ar baltmaizi un kafiju maisiņā

    Atpūta
    Evija Kalnbērza
    2. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nils Īle un Maija Sējāne-Īle Gvinejā svin kāzu 20. jubileju.
    Foto: no privātā arhīva
    Nils Īle un Maija Sējāne-Īle Gvinejā svin kāzu 20. jubileju.
    «Šis ceļojums mums bija par godu kāzu 20. jubilejai,» smaida mūziķe Maija Sējāne-Īle. Viņas vīrs Nils Īle beidzot izpildījis sen dotu solījumu – aizvest uz Āfriku.

    «Nils vest solīja jau sen, bet agrāk bērni Fabiass un Aurēlija bija mazi, atstāt vienus mājās nevarēju, tāpēc tikai tagad izlēmām doties tālākā ceļojumā ar domu atpūsties. Sākotnēji domājām ceļot divatā, bet vēlmi pievienoties izteica arī mūsu grupas «Kanisaifa» mūziķi,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta Maija Sējāne-Īle. Gvinejas pilsēta Dabompa izvēlēta par galamērķi, jo ciemos aicinājis Nila paziņa – mūziķis un dejotājs Abdula Kamaras –, kurš ikdienā dzīvo Zviedrijā, bet Gvinejā viņam ir vairāki īpašumi.

    Atmiņas par piedzīvoto ir raibas. «Atceros, kā Abdula veda iepirkties uz veikalu, kas beigās izrādījās milzīgs tirgus. Vēl interesanti bija iemācīties nomazgāties, izlietojot niecīgu daudzumu ūdens.

    Tā kā ūdens tur ir problēma, ceļojuma laikā iemanījos dušošanās reizē iztikt ar dažām krūzītēm ūdens,» smejas Maija.

    Vislielākais pārsteigums Īles sagaidījis kādā nelielā ciematiņā Bogori Baga, uz kuru Abdula ceļotājus no Latvijas aizvedis. «Mūs tur sagaidīja viss ciems. Droši viena Abdula kādam bija pateicis, ka mums šis ir savā ziņā kāzu ceļojums. Tur man un Nilam tika parādīts precību rituāls, kurā tika izmantota Nimba – Āfrikas sievietes dāsnuma simbolizējoša lelle. Mūs apbēra ar rīsiem un augļiem, lai būtu bagāti. Pēcāk viņi mūs sēdināja goda vietā uz īpaša paaugstinājuma. Ievilka arī dejās. Viss izvērtās par īstu festivālu. Mēs ciematiņa iedzīvotājiem iemācījām mūsu «Kas dārzā»,» stāsta Maija.

    Mūziķi Gvinejā ne tikai vaļojās un svinēja, bet izmantoja iespēju pieslīpēt savu muzicēšanas stilu, ik pa laikam piedaloties meistarklasēs. «Mēs ar vietējo grupu «Baba Africa» pat ieskaņojām dēla Fabiasa kompozīciju «Manā mežā». Bija interesanti, jo viņi pilnīgi citādāk jūt ritmu un akcentus,» stāsta Maija, atzīstot, ka īstenībā ar divām nedēļām Gvinejā tomēr bijis par maz. «Gan jau vēl kaut kad brauksim atkal, jo sapratām, ka pēc ceļojuma abi esam kļuvuši daudz mierīgāki – gluži kā vietējie, kuri nezina, kas ir stress, un saprot, ka laiku nevar apsteigt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē