• Brīvdienās notiks Ziemassvētku vecīšu skrējiens un atklās Ziemassvētku dārzu

    Svētki
    Marta Kalniņa
    1. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šajā nedēļas nogalē sākas gada skaistāko svētku gaidīšanas laiks. Atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko veidu, kā to pavadīt – mesties Ziemassvētku vecīšu skējienā vai varbūt piedzīvot ziemas burvību Ziemasvētku dārzā.

    Ar bērniem dodies rūķu gājienā

    Kad: 3. decembrī no plkst. 13

    Kur: Kultūras centra «Iļģuciems» Rīgā

    Rūķu gājiens
    Rūķu gājiens

    Ik gadu decembra sākumā Iļģuciema rūķi pulcējas, lai iesāktu skaisto Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Pulksten 13 ikviens aicināts uz radošo darbnīcu, kurā kopā ar Kultūras centra «Iļģuciems» tautas lietišķās mākslas studiju «Ataudze» un «Irbi» vadītājām varēs veidot svētku rotājumus, mazo rūķi no čiekuriem un dzijas.

    Pulksten 16 visi apkaimes bērni aicināti tērpties par rūķiem, greznoties, lai dotos uz Nordeķu parku, meklētu prieka dzirkstelītes ar kurām iedegt rotājumus Kultūras centra Ziemassvētku eglē. Rūķi kopā dosies pārsteigumiem bagātā ceļā uz Nordeķu parku, kur meklēs gaismu, kas noderēs Ziemassvētku egles rotājumu iedegšanā, ies jautrās rotaļās, dejos un dziedās. Pasākuma dalībniekus aicina ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un saposties kā rūķiem vai pasaku tēliem.

     

    Apmeklē Ziemassvētku dārzu un labdarības koncertu

    Kad: 3. decembrī no plkst. 13

    Kur: Rīgas Lutera baznīcās Torņkalnā teritorijā

    Rīgas Lutera baznīcās teritorijā svētdien pulksten 13 tiks atklāts Ziemsvētku dārzs «12 svētās naktis» – ar ugunskuru iedegšanu, karstajiem dzērieniem, muzikāliem priekšnesumiem un kopīgu Ziemsvētku dziesmu dziedāšanu. Tas būs atvērts visu decembri no pulksten 9 līdz 22, un visās četrās adventes svētdienās, kā arī Ziemsvētkos dārzā darbosies tirdziņš, notiks piparkūku apgleznošanas darbnīca, adventes vainagu gatavošanas meistarklase, apsveikuma kartiņu gatavošana, loterija  un citas aktivitātes.

    Pulksten 17 svētdien baznīcā notiks labdarības pasākums «Citādais Advents vārdos un mūzikā GAISMU GAIDOT», kurā piedalīsies Latvijā pazīstami mākslinieki – Kaspars Zemītis, Rēzija Kalniņa, Intars Busulis, Elza Rozentāle, Kristīne Pāže, grupa «Sudden Lights», Valters Pūce un Dainis Tenis, Kristaps Vanadziņš un citi Lutera draudzes atbalstītāji un draugi.

    Visi pasākumā iegūtie līdzekļi tiks izlietoti Rīgas Lutera baznīcas infrastruktūras uzlabošanai – apsildāmu āra labierīcību izbūvei. 

     

    Piedalies Ziemassvētku vecīšu jautrības skrējienā

    Kad: 3.decembrī plkst. 15

    Kur: Doma laukumā

    Rīgas Starptautiskais Rotari klubs jau 15. gadu rīko jautro Ziemassvētku vecīšu skrējienu. Lai piedalītos šajā pasākumā, atliek vien iegādāties biļeti, kurā ietilpst arī Ziemassvētku vecīša tērps. Skrējiena sākums būs plkst. 15, bet pulcēšanās jau no plkst. 13 Doma laukumā. Pērn skrējienā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku, un ikreiz savāktie līdzekļi ziedoti dažādām labdarības organizācijām Latvijā. Šogad sportiskie vecīši atbalstīs «Ronald McDonald House Charities Latvija» bērnu programmu «Care Mobile». Daudziem bērniem un pusaudžiem lauku reģionos nav pieejami kvalificēti medicīnas speciālisti tuvu viņu mājām, un daudzām ģimenēm trūkst līdzekļu, lai dotos pie speciālistiem. Šī programma šogad jau sniegusi vairāk nekā 4000 bezmaksas medicīniskās konsultācijas 3300 bērniem Latvijas lauku reģionos un 303 medicīniskās konsultācijas 212 ukraiņu bērniem, kuri uzturas Latvijā.

     

    Piedzīvo Pirmo adventi mūzikā

    Kad:3. decembrī plkst. 19

    Kur: Mazajā ģildē  

    Rihards Lībietis
    Rihards Lībietis

    Rīgas kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» Lielajā zālē skanēs Pirmās adventes koncerts «Klātesamība», kurā uzstāsies grupa «Rihards Lībietis Orchestra». Mūziķi vedīs klausītājus piedzīvojumu pilnā stāstā apkārt pasaulei, caurvijoties rotaļīgiem un enerģiskiem, muzikāliem motīviem ar ietekmēm no Āfrikas, Tuvo Austrumu un latviešu tautas mūzikas. Programmā būs gan pašu grupas dalībnieku radītas kompozīcijas, gan vieta melanholiskai un apcerīgai atkāpei ar melodijām no pasaules un pašmāju autoriem.
    «Rihards Lībietis Orchestra» ir kvintets, kurā muzicē Rihards Lībietis (ģitāras), Erna Daugaviete (čells), Matīss Repsis (perkusijas, sitaminstrumenti), Gints Smukais (akustiskā ģitāra) un Jānis Polis (bass).
    Ieeja koncertā bez maksas.
     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē