• Britu romantiķim Džeimsam Blantam – 50! Kā viņš izskatās tagad?

    Slavenības
    Estere Jansone
    22. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šķiet, ka vēl tikai nesen radiostacijās uz apli cirkulēja britu siržu lauzēja Džeimsa Blanta sirdi plosošā balāde «You’re Beautiful». Nu mūziķis sasniedzis cienījamos 50! Viņš gan nav apstājies un turpina radīt vienu skaņdarbu pēc otra. Lūk, kā Blants izskatās šodien!

    Dziedošais karavīrs

    Tikai retais spēs noticēt, ka šis trauslais, emocionālais puisis savā karjeras sākumā bija karavīrs. Blants dienēja britu armijā un pat vadīja karaspēku Kosovas krīzes laikos un par to saņēmis NATO medaļu par izrādīto drosmi.

    Pēc tam, kad Blants nolēma aiziet no militārās jomas, viņš iemēģināja spēkus mūzikas pasaulē. Topošais mūziķis uzstājās Londonas klubos un piepelnījās gadījuma darbos, lai spētu savilkt galus. Pēc nejaušas tikšanās ar mūzikas producenti Lindu Periju, Blants finansiālās grūtības drīz bija beigušās, jo viņš acumirklī kļuva par sensāciju mūzikas pasaulē.

    Blants nav tikai talantīgs dziedātājs, bet viņam padodas viss, kam viņš pieskaras. Skolas laikā viņš mācījies tikai ar teicamām atzīmēm. Pēc skolas absolvēšanas Blants izvēlējās iegūt augstāko izglītību tādās jomās, kas ne visiem būtu pa spēkam. Viņš ir ieguvis aviācijas un kosmosa transportlīdzekļu inženiera grādu, bet pēcāk izmācījies arī par sociologu.

     

    Dziesma, kas tapusi aizmiglotā prātā  

    Džeimsa Blanta absolūti graujošākais hits bija «You’re Beautiful» – šī kompozīcija kļuva par pārdotāko ierakstu iznākšanas gadā, bet vēl nesen pārspējusi visatskaņotākās dziesmas «Spotify» rekordu. Šo skaisto balādi ļaudis noklausījušies vairāk nekā vienu miljardu reizi. Taču pats Blants par šo dziesmu nemaz nelepojas un uzskata to par ļoti seklu un virspusēju. Tālajā 2006. gadā viņš Opras Vinfrijas šovā atklāja, kā tapa dziesma «You’re Beautiful». Blants stāsta, ka lirikas viņa galvā burtiski uzplaiksnīja pēc tam, kad neviļus viņam gadījies redzēt savu bijušo draudzeni kopā ar viņas tā laika puisi. Blants atklājis, ka viņš tobrīd neesot bijis pie skaidra prāta un kādu laiku esot burtiski lūrējis virsū savai bijušajai mīlestībai. Atnācis mājās, viņš dziesmu sarakstījis vien divu minūšu laikā.

    Džeims Blants pēc 20 gadu mūzikas karjeras nekur nav apstājies. Viņš turpina radīt jaunas dziesmas, koncertēt un sadarboties ar citiem mūziķiem. Vēl nesen viņš izdeva savu autorbiogrāfiju ar nosaukumu «Brīvi balstīts uz izdomātu stāstu: ne-memuāri».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē