• Nu sniegs un ledus nav problēma! Maestro Pauls ticis pie grezna spieķa

    Veselība
    Evija Kalnbērza
    1. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Raimonds Pauls.
    Foto: no publicitātes materiāliem (Aivars Liepiņš)
    Raimonds Pauls.
    Par spīti visām veselības likstām un paša nemitīgajiem atgādinājumiem, ka vairs nekoncertēs, Maestro koncertdzīve vēl aizvien ir gana aktīva. Arī gada nogalē viņam bija vairākas skaistas uzstāšanās.

    Aizvadītajā gadā daudzkārt rakstīts par tautā iemīļotā komponista Raimonda Paula veselību. Īpaši satraukušies viņa talanta pielūdzēji bija septembrī, kad Maestro neieradās uz diviem koncertiem. Toreiz viņš atzina – nejūtas vesels, nevarot tikt uz kājām. Fani no visas Latvijas sūtīja Paulam labas veselība vēlējumus, un jau drīz komponists atkal devās uz Latvijas Radio, lai pastrādātu studijā.

    Koncertu Maestro netrūkst. Sniegotā decembra sestdienā komponists Raimonds Pauls kopā ar mūziķi Māri Briežkalnu, igauņu kontrabasistu Toivo Untu un džeza dziedātāju Sofiju Rubinu devās uz Mežotnes pili. «Mēs tur riktīgi izplosījāmies, dzinām jokus, bija ļoti sirsnīga atmosfēra. Tā tie koncerti jātaisa!» ar šo muzikālo piedzīvojumu patiesi apmierināts bija Raimonds Pauls.

    Kad koncerts bija izskanējis, Maestro devās uz pils otro stāvu, kur draugi viņu jau sagaidīja ar dāvanām – ziediem un viņa tik iecienītajiem saldumiem. Raimonds Pauls beidzamajos gados nav slēpis – nokļūšana uz skatuves viņam kļuvusi fiziski grūta. Tagad, kāpjot lejā pa pils kāpnēm, Maestro izmantoja elegantu spieķi ar zeltītu rokturi. Šo aksesuāru, kas agrāk Paula rokās netika manīts, viņš atraktīvi pavēzēja gaisā, dodot norādījumus fotogrāfam.

    Sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» Pauls atzina: «Man lielas grūtības sagādā kāpšana augšā un lejā pa trepēm.

    Meita Anete bija atļāvusies tepat Rīgā tādu dārgāku spieķi nopirkt un uzdāvināja to man. Tagad man ir kaut cik vieglāk pārvietoties, īpaši ikdienā pa Rīgas ielām, kad ir sasnidzis un slīd kājas. Ar štoku vismaz varu paiet. Varam jau par to pajokot, bet, paldies Dievam, neesmu vēl ratiņkrēslā.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē