• Latvijas daiļava panākumus skaistumkonkursā velta smagi slimajai mammai

    Veselība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    10. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alisa Miškovska.
    Foto: no privātā arhīva
    Alisa Miškovska.
    «Grūti aptvert, ar kādiem spēkiem un lūgšanām panākts, ka Dieviņš atstājis mammu dzīvu. Tagad viņa zina par šo manu panākumu,» atgriezusies no skaistumkonkursa Dominikānas Republikā, saka tituliem bagātākā Latvijas skaistule Alisa Miškovska.

    Man teica, ka jāatvadās…

    «Šis gads ir smags gan emocionāli, gan fiziski. Visiem spēkiem cīnāmies par mammas dzīvību. To, ka viņai ir vēzis, uzzinājām gada sākumā,» Žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj Dominikānā notikušā skaistumkonkursa un TV šova «Miss Multiverse» otrā vicemiss daugavpiliete Alisa Miškovska. «Augusta beigās mammai vēl vairāk sašķobījās veselība un viņu aizveda uz slimnīcu. Diagnoze bija smaga, un tas viss vēl klāt vēzim… Mana šā gada dzimšanas diena, kas vienlaikus ir arī mammas vārdadiena, man paliks atmiņā uz visiem laikiem. Tieši todien saņēmu zvanu no slimnīcas.

    Man teica, ka jābrauc atvadīties, ka nav tikpat kā nekādu iespēju izveseļoties,» atminas Alisa.

    Nākamās nedēļas bijušas smagākās viņas mūžā. «Tobrīd biļete uz Dominikānu jau bija kabatā. Atbalstītāji bija atrasti, tērpi gatavi, un aksesuāri sagādāti – bija viss, lai varētu doties uz tālo zemi aizstāvēt Latvijas godu starptautiskajā konkursā. Tomēr visu laiku mans triju nedēļu ilgais brauciens uz konkursu karājās gaisā. Līdz pat kāpšanai lidmašīnā nezināju, vai varēšu tur būt. Viss bija atkarīgs no mammas veselības. Ja kļūtu sliktāk, es nebrauktu… Un tad ārsti man pateica – mamma ir sliktā, bet stabilā stāvoklī. Deva prognozes, ka tā tas varētu saglabāties līdz manam atgriešanās brīdim,» stāsta Alisa.

    «Protams, biju emocionāli ļoti ievainojama, bet jutu, ka man ir vajadzīgs šis konkurss, lai restartētos un pēc tam dotu spēkus sev un mammai cīnīties tālāk. Tieši mamma ir tā, kurai man jāpateicas par savu izaugsmi, arī par pievēršanos skaistumkonkursu padarīšanai,» skaidro viņa.

    Kroņi no četriem kontinentiem

    Ar dalību skaistumkonkursos Alisa aizraujas no 17 gadu vecuma. «Jau no paša sākuma manas ambīcijas bija – kā minimums dalība «Miss Pasaule». Sākumā tie bija vietējie Daugavpils konkursi – «Vidusskolas Dīva», «Miss Spīdvejs»… Tad jau «Mis Latvija». 2011. gadā izcīnītais tituls pavēra iespējas starptautiskajā apritē,» stāsta viņa. «Lai arī ceļš uz «Mis Latvija» nebija viegls, spītējot dažādām neveiksmēm, uz to gāju piecus gadus. Un es šo titulu izcīnīju, galvenokārt pateicoties mammai, kas mani vienmēr atbalstījusi un virzījusi,» atzīst daiļava.

    Šobrīd Alisa ir titulētākā skaistumkonkursu dalībniece Baltijā, jo tikusi pie 17 dažādiem skaistumkaralieņu kroņiem. To vidū ir «Lady Universe», «Miss Tourism Eurasia» un citi tituli. «Esmu piedalījusies un uzvarējusi skaistumkonkursus gan Eiropā, gan Āzija, gan Āfrikā un Dienvidamerikā. Katrs konkurss asociējas ar īpašiem piedzīvojumiem, emocijām, ar īpašu zaru manas dzīves kokā, kuru pati veidoju,» teic viņa.

    Smagākajos brīžos domā pa mammu

    Izpētot konkursa «Miss Multiverse» norises plānu, kur triju nedēļu laikā paredzēti dažādi pārbaudījumi – ne tikai defilēšanai pa mēli un fotosesijas peldkostīmos pludmalē –, Alisa bija apņēmusies: lūst vai plīst, bet viņas galvenais konkurss ir «Last Woman Standing». «Tas ir smagākais pārbaudījums šajā pasākumā. Daudzi vingrinājumi ir ūdenī, pēc tam atkal saulē, kas apdedzina.

    Jārāpo, jāatspiežas, jālēkā, jānēsā baļķi… Tā ir sacensība ar pārējām meitenēm. Uzvar tā, kas nepadodas.

    Visa konkursa vēsturē ilgākā sacensība bijusi ap astoņām stundām, un toreiz otrās vietas ieguvēja finālā zaudēja samaņu,» stāsta Alisa.

    «Šogad finālā palikām es un Austrālijas pārstāve. Cīnījāmies vēl pusotru stundu, kad pārējās meitenes jau bija izstājušās. Biju uz samaņas zaudēšanas robežas, bet tad padomāju par mammu slimnīcā, atcerējos, ko viņa teica – ka vairs negribot dzīvot. Tas mani lika paciest nepaciešamo. Man bija spēks, bet diemžēl sena trauma lika par sevi manīt. Vienā brīdī šķita, ka plīst kreisā pleca saites – nokritu ar nenormālām sāpēm un vairs nevarēju piecelties,» atceras viņa. Šajā konkursā Latvijas pārstāve ieguva otro vietu.

    Visi apbrīnoja manu izturību

    «Ja godīgi, tad ne tikai man šogad konkursā «Miss Multiverse» bija liels pārsteigums, ka uzvarēja meitene no ASV. Uzvarētāju vajadzēja noskaidrot, ņemot vērā triju nedēļu ilgos pārbaudījumus. Visur uzvarētāju vidū figurējām tikai es un Austrālijas meitene, visiem šķita, ka par galveno titulu cīnāmies mēs. Bet… Politikai ir liela vieta skaistuma industrijā. To labi var vērot «Miss Pasaule» un «Miss Universe», diemžēl arī līdz «Miss Multiverse» politiskais spiediens ir atnācis,» uzskata daiļava. Tomēr par konkursa iznākumu bēdāties viņa nedomā.

    Atceroties Dominikānā sasniegto, skaistule atzīst: «Protams, otrās vicemiss kronis mani kā sportisti un treneri neapmierina. Ja neesi pirmais, tātad neesi pietiekami čakli strādājis. Tomēr es zinu, ka konkursā biju spilgta un teicamā fiziskā formā. Visi apbrīnoja manu izturību, ķermeni. Jā, emocionāli noteikti biju ļoti vāja pēc visa, kas ar mani noticis. Taču  tas, ka saņēmu spēkus, aizbraucu uz tik ilgu un smagu skaistumkonkursu jau ir ļoti liels panākums darbā ar savu raksturu.

    Jā, man gribējās saņemt galveno kroni, bet cita uzvara šobrīd ir daudz svarīgāka – mamma ir dzīva, un mani panākumi viņai dod spēku cīnīties ar slimību…» asarām acīs teic Alisa.

    Audzināta patriotiskā garā

    «Mana mamma ir dzimusi Krievijā, bet tētis ir polis. Piedzimu Daugavpilī, ģimenē, kur tobrīd vispār nerunāja latviešu valodā. Taču es gāju latviešu dārziņā, jo mamma no bērnības manī ieaudzināja patriotiskas jūtas pret Latviju. Viņa vienmēr teikusi, ka jāmīl dzimtene, vieta, kur esi piedzimis. Kopā ar mani arī tēvs un mamma sāka apgūt latviešu valodu un runāt tajā,» atklāj daugavpiliete.

    Skaistumkonkursi nav visa Alisas dzīve. «Esmu pabeigusi latviešu vidusskolu, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ieguvu maģistra grādu pedagoģijā ar profesiju daiļslidošanas vecākā trenere, tagad iegūstu vēl vienu maģistra grādu izglītības vadībā,» atklāj Alisa. Viņas ikdiena saistīta ar daiļslidošanas attīstību Daugavpilī. Arī tai viņu pievērsa mamma, kas pati savulaik nodarbojās ar šo sporta veidu.

    «Turpināju mammas gaitas no agras bērnības. Sākumā tā bija baleta studija, pēc tam jau daiļslidošanā. Dejoju arī tautasdejas, esmu piedalījusies Dziesmu un Deju svētkos. Vēl vidusskolas laikā pabeidzu modeļu skolu. Man piedāvāja modeles darbu, bet vecāki teica – tā nav nekāda profesija, solīja, ka tam, ja gribēšu, varēšu pievērsties pēc augstskolas. Protams, tad jau tādai jauniešu lietai bija par vēlu,» atminas viņa.

    «Man bijuši visdažādākie piedāvājumi gan modeļu industrijā, gan skaistumkonkursu lauciņā un daiļslidošanā, bet es esmu uzticīga Daugavpilij un Latvijai. Jau vairāk nekā 15 gadu pēc savas daiļslidotājas karjeras turpinu Daugavpils Ledus sporta skolā mācīt daiļslidošanu bērniem vecumā no 4 līdz 16 gadiem. Audzinu mazos čempionus. Gribētos karjeras laikā piedzīvot sava audzēkņa dalību olimpiskajās spēlēs,» teic Alisa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē