• Kā palīdzēt sev, ja smagi saslimis tuvinieks?

    Veselība
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    24. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ja ģimenē ir nopietni slims līdzcilvēks, jāmāk viņam palīdzēt tā, lai slimības informāciju neielaistu sevī. 5 padomi, kā atgūt dzīves līdzsvaru un nesaslimt pašam.
    1. Nepaņem otra slimību sev! Pie ilgstoši slima tuvinieka gultas jārīkojas līdzīgi, kā māca stjuartes lidmašīnā, – vispirms uzvelc skābekļa masku sev un tikai tad otram, kuru tu gribi glābt. Tieši tāpat ir sarežģītās situācijās dzīvē: vispirms jāparūpējas par sevi, un tikai tad varēsi palīdzēt citam. Ja līdzjūtīgi raudāsi līdzi, atvērsi sevi slimības vibrācijām. Vajag koncentrēties uz to, ko konkrētu tu vari šodien izdarīt, lai palīdzētu. Ja kaut ko nepaspēj, nepārdzīvo, jo darīji visu, ko tobrīd varēji.
    2. Vispirms centies tikt vaļā no sava iekšējā stresa, jo tas izsit organismu no līdzsvara, – kamēr organisms koncentrējies cīnās ar stresu, tikmēr slimība pielavās no otras puses. Tāpēc jānodrošina sev atpūta, jāmeklē patīkamas, nomierinošas emocijas.
    3. Iemācies meditēt.
      Vislabāk pie dabas – pasēdi un izbaudi, ka esi dabas daļa, padomā par savu dzīvi no pozitīvās puses un par to, ko tu vari darīt, lai būtu vēl labāk? Ieprogrammē sevi labajam un tici tam.
    4. Atrodi laiku patiesai, emocionālai pateicībai – priecājies par sauli, saki paldies par mieru, par veselību.
    5. Ja jūti, ka tevi iespaido kas slikts, lai to bloķētu, izslēdz emocijas, jo tas taču ir tikai kāda cilvēka viedoklis. Pēc tam mēģini uz notikušo paskatīties no malas un pajautā sev: ko es neesmu izdarījis, lai labi justos; varbūt uz kaut ko pārāk asi reaģēju; varbūt kaut ko no savas dzīves izsvītrot vai turpmāk darīt citādi?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē