Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Sparģeļu un tomātu tarte

    Tartes
    Daina Lapiņa
    6. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sparģeļu un tomātu tarte
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sparģeļu un tomātu tarte
    Šīs tartes pagatavošana prasīs laiku, taču rezultāts būs katras minūtes vērts. Tarte izdosies eleganta, sulīga un sātīga! Izcila pavasara brīvdienai.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    2st
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    2st 40m
    • Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sastrādā gludā mīklā, to ietin plēvē un uz 1 stundu liek aukstumā. Izrullē un ieklāj 35 × 11 cm lielā veidnē ar nelielām malām. Mīklu virs veidnes malām nolīdzina, dibenu sabaksta ar dakšiņu, mīklā ieklāj cepamo papīru, pieber ar smagumu (speciālām lodītēm vai zirņiem, pupām, rīsiem), liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 10–15 minūtes. Pa šo laiku gatavo pildījumu.
    • Sviestu saputo, iemaisa saberztus ķiplokus, pa vienai pieputo olas, pēc katras iemaisot arī 1 ēdamkaroti miltu. Kad viss saputots, iemaisa pārejos miltus, maltās mandeles un cieto sieru. Masa ir bieza. 
    • Apcepto mīklas pamatni izņem no krāsns, izņem ieklāto papīru ar smagumu, atdzesē.
    • Tad tajā klāj sagatavoto mandeļu pildījumu, nolīdzina.
    • Sparģeļiem nogriež cietos galus, sagriež gabalos un klāj virs pildījuma kopā ar veseliem vai uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.
    • Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes, līdz pildījums ir zeltains un pufīgs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē