• Glazēti virtuļi

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    1. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Virtuļi ar glazūru
    Foto: Ieva Andersone
    Virtuļi ar glazūru
    Ideāli virtuļi, kuru pagatavošana gan prasīs pacietību, taču pilnīgi noteikti būs tā vērta! Perfekts, gaisīgs vasaras našķis ar atsvaidzinošu, saldskābu glazūru.  
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Uzkarsē pienu līdz 40 grādiem.
    • Ļauj nedaudz atdzesēties un iedrupina raugu.
    • Maisa, līdz raugs izšķīdis, tad ļauj maisījumam 5 minūtes atpūsties un raugam atdzīvoties.
    • Pievieno cukuru un sviestu. Maisa, līdz cukurs un sviests izkusuši un maisījums viendabīgs, tad pievieno viegli sakultas olas.
    • Pievieno sijātus miltus un, izmantojot mikseri ar mīklas maisāmo āķi, lēni mīca 20 minūtes.
    • Raudzēšanai izmanto trauku ar vāku. Ieziež trauku ar eļļu vai kausētu sviestu un iekaisa miltus.
    • Atstāj ledusskapī un 12 stundām.
    • Nākamajā dienā izņem mīklu no trauka. Darba virsmu nokaisa ar miltiem un izrullē mīklu.
    • Izmanto 2 apaļas formiņas – lielāku un mazu. Ar lielāko formiņu izspiež apaļus virtuļus, bet ar mazāko veido virtuļa cauro vidiņu.
    • Cepampapīru sirsnīgi nokaisa ar miltiem un izvieto uz tā virtuļus, ievērojot atstarpes, lai būtu vieta rūgšanai.
    • Ļauj uzrūgt vismaz 1,5 stundas. Virtuļi gatavi fritēšanai, kad palielinājušies apjomā un kļuvuši pufīgi. Piedurot pirkstu, mīklā saglabājas redzama iedobīte.
    • Fritē neitrālā eļļā, uzkarsējot to līdz 180 grādiem. Ļauj atdzesēties uz papīra salvetēm.
    • Glazūrai maisa augļu biezeni un pūdercukuru, līdz masa atgādina skābā krējuma konsistenci. Ja glazūra neliekas pietiekami bieza, pievieno papildu pūdercukuru.
    • Kad virtuļi nedaudz atdzisuši, tos glazē, iemērcot sagatavotajā glazūrā. Dekorē ar pavasara ziediem.
    • Visgaršīgākie virtuļi ir tad, ja ēdot nekavējoties. Nākamajā dienā tie būs zaudējuši gaisīgumu.

     

     

    Padomi

     

    • Svarīgi ļaut pienam atdzesēties līdz remdenam siltumam. Raugs ir dzīvs produkts – pievienojot to pārāk karstam pienam, tas zaudēs raudzēšanas spēju, un virtuļi nebūs mīksti un gaisīgi.
    • Ne mazāk svarīgi ir ļaut sagatavotajiem virtuļiem uzrūgt.
    • Sagatavojiet mīklu iepriekšējā vakarā un raudzējiet ledusskapī vismaz 12 stundas. Aukstā fermentācija palēnina rauga aktivitāti, mīkla rūgst lēnāk un rada dziļākas garšu nianses. Aukstu mīklu ir vieglāk rullēt un veidot.
    • No mīklas atlikumiem, kas rodas pēc virtuļu izspiešanas, samīca mīklas bumbu un izrullē vēlreiz. Šoreiz izspiež apaļus virtuļus bez cauruma vidū. Šos virtuļus pēc fritēšanas, vēl karstus, apviļā cukurā.
    • Fritējot groza virtuļus, līdz abas puses zeltainas. Paturiet prātā, ka pēc izņemšanas no eļļas tie vēl kļūs mazliet tumšāki, jo karstuma iedarbība mirkli turpinās.
    • Glazūrai var izmantot jebkuru augļu vai ogu biezeni. Skābās ogas garšo lieliski. Varat gatavot glazūru ar pienu un pūdercukuru vai ar kausētu šokolādi un saldo krējumu.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē