Četru ceturtdaļu kūka

Kūkas
IEVAS Receptes
24. novembris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Vienkārša un ātra kūka
Tās princips ir vienkāršs – olas iesit traukā, nosver (neaizmirsti atskaitīt bļodiņas svaru!) un tad pievieno tieši tikpat daudz cukuru, sviestu un miltus.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
40m

Krāsni noregulē uz 150 grādiem.

Vispirms izkausē un atdzesē sviestu. Kārtīgi sakuļ kopā olas ar cukuru un vaniļu, līdz masa ir balta un tiešām gaisīga. Ja iespējams, to dariet ar mikseri.

Pēc tam ar roku maisījumā iecilā sviestu, tad rumu. Pašās beigās iesijā un uzmanīgi, lai masa nenoplok, iemaisa miltus un cepampulveri.

Ķieģelīša (bet var arī citu, tas vienkārši ir tradicionālais ceļš) formu ietauko ar sviestu un vienmērīgi gan apakšā, gan sānus izkaisa ar pūdercukuru, pēc tam lieko cukuru izpurina. Formā ielej mīklu. Kūku cep aptuveni 40 minūtes, līdz iedurts koka irbulītis nāk laukā sauss. Kad kūka gatava, to vēlams atstāt atdzist līdz nākamajai dienai.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs