• Apgāztā džema un banānu kūka

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    15. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Apgāztā džema un banānu kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Apgāztā džema un banānu kūka
    Tikai 5 sastāvdaļas un pavisam neilga darbošanās – un galdā varēsi celt sulīgu, smaržīgu kūku ar nelielu, atsvaidzinošu skābumiņu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st

     

    1. Ar sviestu vai eļļu iesmērē 20–22 cm lielu kūkas veidni ar 4 cm malu, tās dibenā ieklāj un izlīdzina aprikožu vai kādu citu džemu.

    2. Nomizotus stingrus banānus sagriež 1,5–2 cm lielos gabalos, cieši citu pie cita stāvus liek džemā, piepildot veidni. Banānus pārkaisa ar timiāna lapiņām.

    3. Atlaidinātas mīklas plāksnītes liek blakus vienu otrai tā, lai malas nedaudz pārklājas, tad tās ar pirkstiem saspiež kopā un ar mīklas rulli mīklu izrullē nedaudz lielāku par veidni.

    4. Ar izrullēto mīklu pārklāj veidni virs banāniem, liekos mīklas stūrus apgriež, malu aizbāž aiz veidnes malas gar banāniem, virsu sadursta ar dakšiņu.

    5. Veidni liek krāsns apakšdaļā, 200 grādu temperatūrā cep 45– 50 minūtes.

    6. Padzesētu veikli apmet un izgāž uz virsū uzklāta šķīvja. Pārkaisa ar timiāna lapiņām, pārbārsta brūklenes. Klāt var pasniegt saldējumu vai putukrējumu.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē