• Tapusi krāšņa grāmata par ēdienu vēsturi bērniem

    Bērnu literatūra
    Estere Jansone
    17. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Līdz ar pirmajiem pavasara vēstnešiem bērnu grāmatu izdevniecība «Baltais Valis» laiž klajā Solvitas Veldes grāmatu «Garšīgie stāstiņi», kas pavēstīs, kā galdā nonāca mellenes, ananāsi, kartupeļi, zemenes, burkāni, bietes un citi augļi un dārzeņi.

    Grāmatā «Garšīgie stāstiņi» lasītāji dosies aizraujošā dabas gardumu izpētes ceļojumā uz dažādām valstīm, tostarp Latviju, un varēs visu aprakstīto izpētīt košajās Daces Krēsliņas ilustrācijās.  Vai zinājāt, ka kartupeļi reiz auga košumdobē kopā ar rozēm vai ka Austrālijā ir milzīgs ananass – skatu tornis? Grāmatā mazie lasītāji varēs arī noskaidrot, kā dārzeņus, augļus un ogas, piemēram, burkānus vai zemenes, sāka audzēt un ēst, kādi ir ievērojamākie rekordi šo gardumu apēšanā vai izaudzēšanā un kāpēc tos veselīgi iekļaut savā ēdienkartē.

    «Garšīgo stāstiņu» lappusēs dzīvojas mīlīgā kaķenīte Koko, kas piedalās visos aprakstītajos notikumos  un aicina bērnus izmēģināt desmit gardu, vienkārši pagatavojamu ēdienu receptes. Grāmatas beigās bērni tiek aicināti saskaitīt visas Koko bildes, un to nebūt nav maz.

    Bagātīgi ilustrētā grāmata domāta jaunākā un vidējā skolas vecuma bērniem. Tās iecere ir atraisīt zinātkāri, darbošanās prieku un caur stāstiņiem ļaut iepazīt raibo pasauli, tās tradīcijas, kā arī likt aizdomāties par veselīgu uzturu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē