• Rēzeknē uz atlikto domes sēdi ierodas četri deputāti

    Rēzekne
    Ziņu aģentūra LETA
    10. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Uz šodienas sēdi bija ieradušies sēdes vadītājs Aleksejs Stecs («Kopā Latvijai») un opozīcijas deputāti Jānis Zeltiņš (P), Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP) un Voldemārs Platacis (K).

    Atbilstoši Pašvaldību likumam atstādinātā mēra Aleksandra Bartaševiča («Kopā Latvijai») vietā sēdi vadīja viņa vietnieks Stecs, kurš konstatēja kvoruma trūkumu, kā arī paziņoja, ka saskaņā ar likumu viņam par šo situāciju trīs darba dienu laikā jāziņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

    Kā LETA jau rakstīja, kvoruma trūkuma dēļ Rēzeknes pilsētas domes sēde tika atcelta jau 2.novembrī, jo uz to bija ieradušies tikai seši deputāti – pieci opozīcijas deputāti (Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP), Jāzeps Korsaks (NA/LZP/JV/LRA/LP), Voldemārs Platacis (K), Juris Guntis Vjakse (NA/LZP/JV/LRA/LP) un Jānis Zeltiņš (P)) un sēdes vadītājs Aleksejs Stecs («Kopā Latvijai»).

    Atbilstoši Pašvaldību likumam domes sēde notiek, ja tajā piedalās vairāk nekā puse domes deputātu (kvorums). Sēdes vadītājs pārliecinās par kvorumu pirms katra balsojuma. Ja nav kvoruma, sēdes vadītājs sēdi slēdz vai pārtrauc.

    Ja uz atkārtotu domes sēdi deputāti nav ieradušies pietiekamā skaitā, sēdes vadītājs informē par to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru triju darbdienu laikā pēc dienas, kurā vajadzēja notikt atkārtotai domes sēdei.

    Tāpat Saeima ar likumu var atlaist domi, ja tā nav spējīga pieņemt lēmumus saistībā ar to, ka trijās domes kārtējās sēdēs pēc kārtas nepiedalās noteiktais skaits deputātu (kvorums).

    Kā ziņots iepriekš, 2.novembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) parakstījusi rīkojumu par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča («Kopā Latvijai») atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja ministrijā.

    VARAM norāda, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs tiek atstādināts par būtiskiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, vadot domes darbu un atbildot par pašvaldības budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību. Attiecīgie pārkāpumi, kā arī tas, ka domes priekšsēdētājs nav sniedzis faktos balstītu, patiesu, salīdzināmu, saprotamu un pilnīgu informāciju par pašvaldības finansiālo stāvokli un par pašvaldības budžeta sagatavošanu un izpildi, liecina par domes priekšsēdētāja nespēju pildīt savus pienākumus.

    Savu atstādināšanu no amata Rēzeknes domes priekšsēdētājs Bartaševičs vērtē kā lielas politiskas kampaņas daļu, kas vērsta pret Rēzeknes pašvaldību un viņu personīgi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē