• Latviešu un ukraiņu labdarības projekts pārsteidz pasauli. Skudriņa: Tā ir milzu laime!

    27. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zelts un bronza prestižajā «BEA World festival»!
    Foto: No publicitātes materiāliem
    Zelts un bronza prestižajā «BEA World festival»!
    Ar zelta un bronzas medaļām no pasaules prestižākā dzīvās komunikācijas notikumu festivāla «BEA World festival» Romā atgriezušies Latvijas – Ukrainas kopprojekta «Ukraine. Residence of Freedom» autori. Latviju tajā pārstāvēja aģentūra «Skudras Metropole».

    Latvijas pārstāvji, radošā apvienība «Skudras Metropole», un Ukrainas pārstāvji, aģentūra «Plombir Event», ar starptautisko Latvijas – Ukrainas labdarības kopprojektu «Ukraine. Residence of Freedom» nupat ieguvuši bronzu kategorijā «Non-Profit/CSR Event» – labākais bezpeļņas labdarības projekts, un zeltu kategorijā «People’s Choice Award» prestižajā konkursā «BEA World festival», kas norisinās Itālijā, Romā.

     

    ir pasākumu industrijas gada centrālais notikums pasaulē, prestižais un vadošais nozares profesionāļu konkurss un festivāls. Tāpēc iegūtais apbalvojums ir gluži kā Oskara balva kino industrijā. Konkurence bija iespaidīja – konkurss šogad svin 20. jubileju, un tika iesniegts rekordliels darbu skaits – 333 darbi no 26 valstīm un 86 pasaules vadošajām aģentūrām.

    «Ukraine. Residence of Freedom» ir starptautisks latviešu un ukraiņu mākslinieku sadarbības projekts, kura mērķis ir apvienot dažādu valstu māksliniekus vienotā brīvības meklējumā, kā arī atbalstīt cilvēkus, kuriem karadarbības rezultātā ir nepieciešams atbalsts garīgās veselības uzlabošanā.

    Sešu dienu laikā šovasar Rīgā Jaunavu ielā un Rātes Pasāžā mākslas rezidences laikā tapa augstvērtīgi kultūras un mākslas procesi, kas iemiesoja brīvības būtību.

    Projektā piedalījās vairāk nekā 20 Latvijas un Ukrainas mākslinieki un radošo nozaru pārstāvji no desmit dažādām nozarēm.

    «Mēs ticam mākslas spēkam, ka tas spēj pārkāpt robežas un savest cilvēkus kopā. Ar šo pasākumu vēlējāmies veicināt starpvalstu dialogu un pozitīvi ietekmēt tos, kurus skāris karš Ukrainā, sniedzot reālu atbalstu, ziedotos līdzekļus novirzot karā cietušo psihosociālās reintegrācijas programmas īstenošanai,» uzsver projekta iniciatore Natālija Čizova, kura kopā ar Latvijas komandu turpinās projektu arī citās valstīs. «Esam pateicīgi, ka Latvija pirmā pauda atbalstu un iniciatīvu piedalīties projektā, cīņā par visu kopējo brīvību.»

    «Mums šogad īpaši liels prieks, jo žūrija izvirzīja mūsu kopdarbu kategorijā «Non-profit» jeb vērtīgākais bezpeļņas labdarības projekts pasaulē. Pēc mūsu komandas pārliecības, tā ir vērtīgākā kategorija, kurā tiek iesniegti darbi, kas vēstī par sabiedrībai aktuāliem, sāpīgiem un nozīmīgiem notikumiem.

    Katrs šajā kategorijā iesniegtais darbs rāva sirdi no krūtīm laukā. Tie ir notikumi, kuri vērsti, lai palīdzētu bezpajumtniekiem, karā cietušiem cilvēkiem un invalīdiem.

    Tā ir milzu laime, ja izdodas ar savu darbu, kaut par mazu kripatiņu, vairāk palīdzēt un iestāties par vissvarīgākajām vērtībām: cilvēkmīlestību, brīvību, līdzvērtību, cieņu, atbalstu, palīdzību. Tas vispār nav stāsts par zeltu, sudrabu vai bronzu, kā tikai par to, kā kopīgi varam palīdzēt viens otram un vērst sabiedrības uzmanību uz aktuālām norisēm, mūsu gadījumā brīvības virzienā,» uzsver projekta virsproducente, radošās apvienības «Skudras Metropole» vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa

    Festivālā «BEA World festival» projekts «Ukraine. Residence of Freedom» tika īpaši cildināts arī ar konkursa īpašo balvu «People’s Choice Award».

    Latviju projektā pārstāvēja mākslinieks Raitis Hrolovičs, dizaineris Mārcis Ziemiņš, māksliniece Linda Vilka, mūziķis Rick Feds, florists Valters Ozoliņš, gaismas mākslinieki «Those guys lighting», modes māksliniece Una Bērziņa, gleznotāja Signe Vanadziņa, horeogrāfe Liene Grava, aktrise Jana Herbsta, šefpavāri no restorāna «3 Pavāri».

    Ukrainu projektā pārstāvēja fotogrāfs Jurasovs Vitalijs, fotogrāfs Astaforovs Ievgens, video mākslinieks Andrijs Baglajs, kolāžu māksliniece Katja Bondarets, mūzikas producents un DJ Yaroslav Y:K, portretu un modes fotogrāfe Mariana Shafro, aktrise Katerina Višņeva, mūziķis MONOCONDA, mūsdienu māksliniece Daria Kalašņikova, digitālo kolāžu mākslinieks Taras Haida, intermediju māksliniece ASAKI, multimedijmāksliniece Mila Čeprasova, abstraktā gleznotāja Jūlija Smala, daudznozaru māksliniece Alekss Verhovskaja, vizuālā māksliniece Ganna Bogačuka, šefpavārs Jurijs Kovriženko, digitālā māksliniece Olha Lebedieva un mākslinieks Dobrinya Ivanov.

    Projektu «Ukraine. Residence of Freedom» joprojām var atbalstīt ikviens, ziedojot platformā ziedot.lv https://www.ziedot.lv/ukraina-brivibas-rezidence-4658.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē