• Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos melnā komēdija «Īru miroņgalva»

    Teātris
    Ziņu aģentūra LETA
    19. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Dailes teātra Mazajā zālē šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos melnā komēdija «Īru miroņgalva», aģentūru LETA informēja teātrī.

    «Vietējais kapracis Miks Dauds ir nolīgts izrakt vecākos līķus, lai būtu vieta jaunajiem. Taču šoreiz »vecāko līķu" vidū ir arī Mika nelaiķes sievas mirstīgās atliekas. Konemāra ir mazs ciematiņš, kur arī ļaužu prāti nereti ir aprobežoti, un cieminieku vidū no sākta gala klīst nelāgas baumas par Mika sievas nāves apstākļiem. Tagad, kad pienācis laiks atrakt viņas kapu, šīs baumas atdzīvojas ar jaunu sparu," par izrādi informē tās veidotāji.

    Drāmas «Īru miroņgalva», kuras oriģinālnosaukums ir «Konemāras galvaskauss», autors ir angļu dramaturgs Mārtins Makdona, kurš ir arī drāmas «Spilvencilvēks» autors un filmas «Reiz Brigē» režisors, kā arī ar vairākām «Oskara» balvām godalgotās kinolentes «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā» režisors. Viņa filma «Inišerinas lietuvēni» 79.Venēcijas kinofestivālā saņēmusi balvu par labāko scenāriju. Makdona ir šīs filmas režisors un scenārija autors.

    Dailē iepriekš iestudētas Makdona lugas «Klibais no Inišmānas» (1998), «Spilvencilvēks» (2005), «Līnenas skaistumkaraliene» (2007) un «Vienrocis no Spokānas» (2013), bet šoreiz uz britu salu provinci paskatīsies režisore Eimijas Mārčanta, kura veidojusi ar Dailes komandu kopā «Izrādi, kas saiet sviestā».

    Iestudējuma režisore ir Mārčanta, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Cecija Kalfa, režisores asistente – Inga Krasovska. Lomas iestudējumā atveidos Klāvs Kristaps Košins, Toms Veličko, Lauris Subatnieks un Indra Briķe.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē