• Cik Latvijā maksā studentu kopmītnes istabiņa?

    Studenti
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Augusts tradicionāli jau ir kļuvis par laiku, kad studenti sāk domāt par mācībām. Daļai no viņiem kā dzīvesvietu studiju laikā nākas izvēlēties izglītības iestādes kopmītnes. Raidījums «360TV ZIŅneši» devās uz Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes kopmītnēm, lai aplūkotu, kādi ir dzīvošanas apstākļi to studentiem piedāvātajās mītnēs.

    Latvijas Universitātes kopmītnēs vieta pietiek aptuveni pusotram tūkstotim cilvēku. Par divvietīgu kopmītnes istabiņu stāsta Agita Reča, LU Dienesta viesnīcas vadītāja:

    «Šāda istaba Latvijas Universitātes kopmītnēs vienam cilvēka mēnesī izmaksā 116 eiro (tik pat arī drošības nauda) – cenā ietverta īre, komunālie un interneta pakalpojumi. Runājot par virtuvēm, tajās ir elektriskās plītis, izlietnes, cepeškrāsns uz stāvu ir viena. Ja vienā virtuvē ir cepeškrāsns, tad otrā ir plīts ar cepeškrāsni,» stāsta Agita Reča.

    Ziņneši apskatīja istabiņu vienā no kopā piecām Latvijas Universitātes dienesta viesnīcām Rīgā. Turpat blakus, arī Lubānas ielā, ir vēl viena viesnīca «Prīma». Tur izkārtojums citādāks – istabas organizētas tādos kā dzīvokļos.

    Inga Štāle, LU Dienesta viesnīcu servisa centra direktore:

    «Vienvietīgs numurs ar visiem komunālajiem maksājumiem vienai personai, studentam, izmaksā 230 eiro mēnesī. Pašam savs mazais ledusskapis ir, katrā stāvā liela kopējā virtuve ar visu tehniku, pašam savs skapis. Blakus kaimiņi tikai vieni, blakus istaba, kura ir divvietīga. Ja ir ar mieru dzīvot divatā – no 150 līdz 164 eiro no studenta,» norāda Inga Štāle.

    Katrā dzīvoklī, protams, arī tualete un duša. Uz katru stāvu pa koplietošanas virtuvei, kurai blakus atrodas arī ēdamistaba.

    Raidījuma laikā tika veikta neliela cenu aptauja, lai apzinātu kopējo situāciju Rīgā, saistībā ar dzīvokļu īri. Ja students vēlētos īrēt divistabu dzīvokli centrā, tad īres cena ir sākot no 350 līdz pat 700 eiro, neieskaitot komunālos maksājumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē