• Bukmeikeri prognozē jaunu «Positivus» apmeklētības rekordu

    Pasākumi
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Šīs vasaras otrais mēnesis Rīgā ir ļoti muzikāls – jūlija sākumā pilsētā skandēja XXXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, bet uzreiz pēc – 14. un 15. jūlijā Lucavsalā otro reizi norisināsies Positivus festivāls. Betsafe bukeikmeri prognozē, ka šogad varētu tikt uzstādīts jauns apmeklētības rekords.

    Pagājušajā gadā Positivus norisinājās pirmo reizi šajā desmitgadē, jo pirms tam pandēmijas dēļ festivāls tika pārcelts divus gadus pēc kārtas. Negaidīti notika arī festivāla lokācijas maiņa – no ierastās Salacgrīvas festivāls pārcēlās uz Rīgu, Lucavsalu. Lai arī sākotnēji cilvēku starpā valdīja skepse, ņemot vērā, ka festivāls norisinās tuvu pilsētas centram, tagad divu, nevis trīs dienu garumā, koncerti beidzas mazliet pēc pusnakts un nebija festivāla lokācijā nebija ierasti lielās telšu pilsētiņas, beigās pozitīvo atsauksmju bija krietni vairāk, nekā plānots.

    «Festivāla norisināšanās Rīgā noteikti atvieglo potenciālo apmeklētāju ierašanos. Organizatori gan laicīgi paziņoja, ka šogad telšu pilsētiņa nebūs, tāpēc krietni sarežģītāks kļuvis jautājums par naktsmītnēm. Ierasti Salacgrīvā pulcējās vismaz 30 tūkstoši apmeklētāju. Positivus festivālu pirms gada apmeklēja sestdienā aptuveni 20 tūkstoši, tikmēr piektdienā tas pulcēja nedaudz mazāku cilvēku skaitu. Šogad viss liecina par to, ka festivāla apmeklētība būs vēl augstāka,» vēsta Betsafe pārstāvis.

    Betsafe bukmeikeri ar 66% iespējamību prognozē, ka šogad būs jauns festivāla apmeklētības rekords. Lai arī laikapstākļu ziņā jūlijs nav iesācies patīkami, pašreizējās sinoptiķu prognozes liecina, ka mēneša trešajā nedēļas nogalē lietus nebūs, un tas noteikti veicinās lielākas cilvēku masas Lucavsalā. Tāpat, Betsafe bukmeikeri prognozē, ka apmeklētības rekordu veicinās arī plašais ārzemju un latviešu mākslinieku skaits, kas šogad kāps uz skatuves.

    Jau 2022. gada beigās festivāla organizatori paziņoja pirmo lielo mākslinieku – Semu Smitu (Sam Smith), kurš daudziem atmiņā varētu būt ar savu hitu Unholy. Vidēji mēnesī viņa skaņdarbus klausās ap 70 miljoniem cilvēku, turklāt janvāra beigās mākslinieks laida klajā albumu Gloria, kas strauji iekaroja fanu sirdis, ierindojoties dažādu valstu topu augšgalos gan ārvalstīs, gan arī Latvijā.

    Laika gaitā tika pavēstīts arī par citu mākslinieku dalību, piemēram, daudziem iemīļoto mūzikas producentu un dīdžeju Metro Boomin, Alt-J, kas festivālā uzstājās arī 2017. gadā, J.I.D, Tommy Cash un Earthgang. No latviešiem lielu skatītāju uzmanību varētu piesaistīt Gustavo atgriešanās, tāpat būs arī tādi mākslinieki kā Fiņķis, Patrisha, Banda Banda, Zeļģis, Laika Suns un citi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē