• Vīrietim piemēro 1000 eiro sodu par mājsēdes neievērošanu, viņš ieņem kaujas pozu cīņai ar policiju

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija / Facebook
    Aizvadītajā naktī ap pulksten 00.30, veicot patrulēšanas darbus saistībā ar valstī noteikto ierobežojumu kontroli, likumsargi saņēma informāciju par kādu personu, kura Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, iespējams, veikusi zādzību no nomas elektroskrejriteņiem, proti, nozagusi akumulatorus.

    Reaģējot uz saņemto informāciju, nekavējoties tika uzsākti personas meklēšanas darbi un piesaistītas vairākas policijas ekipāžas. Pēc neilga laika policisti atrada elektroskrejriteņiem nozagtos akumulatorus, kuri, iespējams, ļaundarim bija izkrituši pa ceļam, pārvarot šķērsli – nožogojumu.

    Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona 3. rotas policisti turpat netālu kādā pagalmā Kroņu ielā atrada vīrieti, kurš bija aizelsies. Lai gan policistiem radās aizdomas, ka tas ir meklētais elektroskrejriteņu akumulatoru zaglis, viņi sākotnēji lūdza personai paskaidrot, kādēļ atrodas ārpus savas dzīvesvietas pēc pulksten 20.00, un uzrādīt aizpildītu pašapliecinājumu. Aizdomīgajam vīrietim nebija pamatota attaisnojoša iemesla, tādēļ viņam par mājsēdes neievērošanu piemērots sods 1000 eiro apmērā.

    Tikmēr notikuma vietā ieradās arī citi policijas kolēģi. Policistiem atpazīstot vīrieti par iepriekš minēto zādzību, vīrietis kļuva agresīvs.

    Persona nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām un nostājās kaujas pozā ar izstieptām rokām uz priekšu.

    Pēc neilga laika, neskatoties uz personas centieniem, policisti 1988. gadā dzimušo vīrieti  noguldīja zemē un aizturēja.

    Par atteikšanos no narkotisko vielu ekspertīzes personai piemērots sods 200 eiro apmērā. Tāpat pret personu uzsākts administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos likumsargu likumīgajām prasībām un piemērots sods 200 eiro.

    Persona tika nogādāta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī, kur joprojām tiek veiktas procesuālās darbības ar aizturēto personu.

    Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. pirmās daļas, proti, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība). Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē