• Vecums nav šķērslis – apgūsti datorprasmes no nulles!

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ikviens seniors paša spēkiem vai ar tuvinieku palīdzību var doties uz tīmekļvietni vecumsnavskerslis.lv un pēc speciāli projektam «Vecums nav šķērslis» sagatavotas apmācību programmas apgūt datorprasmes, sākot no pašiem pamatiem, bez maksas.

    Projekta mācību koordinatore Latvijā Dagnija Staķe stāsta, ka digitālās tehnoloģijas un darbs ar datoru bija viena no pieprasītākajām mācību programmām senioru vidū. Lai gan projekta mācības ir noslēgušās, vietnes vecumsnavskerslis.lv sadaļā «Mācību materiāli» ikviens, kurš vēlas iemācīties lietot datoru, var atrast mācību materiālus.

    Tur soli pa solim var iepazīties ar datoru un tā uzstādījumiem, iemācīties lietot internetu, noskatīties videopamācības, uzzināt, kā izveidot e-pastu un uzzināt citu ar datora lietošanu noderīgu informāciju. Šajā pašā vietnē bez maksas pieejami arī daudzi citi mācību materiāli – atliek tikai sameklēt sev interesējošo tēmu un mācīties!

    Senioriem ir iespēja apgūt jaunas prasmes un pilnveidot jau esošās finanšu plānošanas, sociālo aktivitāšu, juridisko jautājumu, ārstniecības, piemērotu fizisko aktivitāšu un citās jomās. Vietnē var uzzināt, kā veselīgi novecot, kādu sociālo palīdzību un kur var saņemt, kā uzturēt savu psiholoģisko veselību, kā būt aktīvam un veselam, un daudz ko citu.

    Apmācību programmu senioriem ar mērķi celt viņu dzīves kvalitāti izstrādājusi Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un sadarbības partneri, piedaloties starptautiskā Ziemeļu Ministru padomes izglītības un pētniecības mobilitātes programmā «NordPlus».

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē