• Varens sākums: Latvijas hokeja izlase pirmoreiz PČ uzvar Kanādu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas izlase šā gada pasaules čempionātu iesākusi ar vēsturisku panākumu – pirmo reizi vēsturē uzvarot Kanādas valstsvienību.

    Savu pirmo spēli B grupā Latvijas izlase uzvarēja, atstājot kanādiešus sausā, ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0). Izcili mūsu vārtos darbojās Matīss Kivlenieks, kurš atvairīja visus 38 pretinieku metienus un glāba komandu daudzās bīstamās situācijās.

    Latvijas izlases spēlētāji pa Dārsija Kimpera vārtiem izdarīja vien 17 metienus, taču ripa divreiz atrada ceļu vārtos.

    Rezultātu šai mačā atklāja Miks Indrašis, vārtus Latvijas izlases labā gūstot vienu sekundi pirms pirmā perioda beigu signāla, kad mūsējie spēlēja skaitliskajā vairākumā.

    Otros vārtus otrā perioda vidū guva Oskars Batņa, pielabojot ripas lidojumu pēc Ronalda Ķēniņa metiena pa kanādiešu vārtiem.

    Mača turpinājumā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, kanādieši izrādīja tīkojumus rezultātu mainīt, taču Latvijas izlase nodemonstrēja gudru pozicionālu spēli, novirzot pretinieku uzbrukumus uz malām, turklāt arī Kivlenieks vārtos darbojās pārliecinoši.

    Jāatzīst, ka Kanādas izlasē spēlēja daudz debitantu, un daļai hokejistu bija ilgs pārtraukums starp regulāro čempionātu viņu pārstāvētajās komandās Ziemeļamerikā, tomēr, kā saka – Kanāda ir Kanāda, un vāju spēlētāju tur nav.

    «Mēs bijām gatavojušies šai spēlei, pētījām viņus; kanādieši nebija aizvadījuši nevienu draudzības spēli, nebija saspēlējušies, un mēs visu izdarījām pēc trenera plāna,» spēli pēc mača raksturoja Ralfs Freibergs.

    «Mēs pēdējās dienās komandā daudz runājām par šo spēli ar Kanādu, un vienmēr ir labi sākt turnīru pret spēcīgu pretinieku, tas ļauj celt motivāciju,»  pēcspēles preses konferencē teica Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. «Bija svarīgi gūt pirmos vārtus un neļaut pretiniekam uzspiestmums savu spēli, savu ātrumu. Ir labi čempionātu sākt uz labas nots, bet rīt mums ir svarīga spēle ar Kazahstānu. Lai tiktu ceturtdaļfinālā, mums vajagvismaz 12 punktus, un šodienas uzvara ir labs solis šajā virzienā.»

    Tas, ka viņa vadītā komanda pārspēja Kanādas izlasi, kanādietim Hārtlijam tomēr neesot emocionāli svarīgi: «Man tas nav īpaši svarīgi – uzvarēt Kanādu, es vienkārši daru savu darbu Latvijas izlasē, un šī bija vienkārši kārtējā spēle. Turklāt es esmu uzvarējis Kanādu arī iepriekš.» 

    Runājot par nākamo Latvijas izlases spēli pret Kazahstānu, kas notiks jau sestdien, Hārtlijs uzsvēra, ka tā nebūs viegla: «Spēle pret Kazahstānu būs grūta, komandā ir daudz spēlētāju no KHL un es viņus zinu. Mums tā bšu otrā spēle divās dienās, vajag atgūt enerģiju.» 

    Vienīgais, kas Latvijas izlases treneri šajā spēlē apbēdinājis ir tas, ka nācies spēlēt pie tukšām tribīnēm: «Es zinu, kā Latvijā mīl hokeju. Es zinu, ka cilvēki ļoti smagi strādāja, lai tiktu sarīkots šis lieliskais čempionāts, un ceru, ka viņiem bija prieks.» 

    Līdz šim labākais rezultāts pret Kanādas valstsvienību pasaules čempionātā Latvijas izlasei bija neizšķirts 3:3, savukārt Kanādas izlase savā pirmajā spēlē pasaules meistarsacīkstēs nebija zaudējusi kopš 2017. gada.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē