• Valsts prezidents reģionālajā vizītē apmeklēja Balvu novadu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    15. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nupat aizvadījis reģionālo vizīti Balvu novadā. Darba kārtībā bija iekļauts arī Balvu Valsts ģimnāzijas apmeklējums, pēc kura Valsts prezidents atzina, ka šajā izglītības iestādē mācās ļoti gudri un zinātkāri jaunieši.

    Pieminot un godinot nacionālos partizānus, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nolika ziedus pie pieminekļa Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem. Reģionālās vizītes turpinājumā sekoja viesošanās Balvu Valsts ģimnāzijā, kur prezidents tikās ar 9.klases un vidusskolas posma skolēniem un pedagogiem.

    Laura Jeromāne Balvu Valsts ģimnāzijas 12.klases skolniece: «Noteikti tas ir liels pagodinājums un tas ir lepnums, ka mēs varam teikt, ka mācāmies tieši Balvu Valsts ģimnāzijā un prezidents nolēma paviesoties tieši pie mums un aprunāties ar mūsu jauniešiem. Iespaids ir tikai tas labākais. Ir tāda sajūta, ka viņš tiešām ir viens no mums, jo varbūt kādreiz mēs esam pieraduši, ka prezidents varbūt ir tāds atturīgāks vai kā, bet šis prezidents tiešām liekas ar visu sirdi un dvēseli centās atbildēt uz tiem jautājumiem.»

    Kristīne Lele Balvu Valsts ģimnāzijas direktore: «Gribējās, lai viņš redz, kādi ir ģimnāzijas skolēni, cik viņi ir motivēti, cik viņi ir aktīvi un cik viņi ir spējīgi domāt un analizēt. Ir gandarījuma sajūta par notikušo. Ir tiešām pateicība vislielākā bērniem, kuri māk uzdot jautājumus. Un paldies prezidentam par viņa vienkāršību!»

    Kopš stāšanās prezidenta amatā Rinkēvičam šī bija jau sestā reģionālā vizīte. Valsts prezidents uzsvēra, ka tikšanās ar jauniešiem un izglītības tēma viņam ir īpaši tuva, tāpēc katrā no reģionālajām vizītēm tiek iekļauts skolas vai augstākās izglītības iestādes apmeklējums.

    Edgars Rinkēvičs, Valsts prezidents: «Priecē tas, ka te ir tik daudz novada patrioti. Ļoti daudzi vēlas savu dzīvi tālāk saistīt gan ar uzņēmējdarbību, gan ar novadu. Un, jā, katrā vietā ir kaut kas tāds, kaut kāda jauna informācija, kaut kāds jauns rakurss, uz ko paskatīties. Un tas nu ir tas, ko es pateikšu jaunās valdības ministriem, uzrunājot valdības sēdi, varu to izdarīt arī jau tagad, izmantojot televīzijas starpniecību – braukājiet vairāk pa novadiem, tiecieties ne tikai ar savas nozares attiecīgi iestāžu vadītājiem, pašvaldību vadītājiem, mēģiniet runāt arī ar cilvēkiem, jo bieži vien tās lietas ir daudz dažādākas un viens otrs Rīgā gudrs lēmums nemaz vairs tik gudrs uz vietas neizskatās.»

    Balvu Valsts ģimnāzijas skolēni aktīvi izmantoja izdevību uzdot jautājumus Valsts prezidentam par viņa mērķiem prezidentūras laikā, gan jautājumus, kas skar lauksaimniecības un satiksmes nozari. Uz dažiem no tiem šobrīd rast atbildes pat neizdevās, bet Valsts prezidents solīja tos izrunāt ar jauno valdību.

    Dzīvojot ES, nopērkot kādu transportlīdzekli ES, bet ne Latvijā, ar derīgu tehnisko apskati, kāpēc, ievedot Latvijā, piereģistrējot Latvijā šo transportlīdzekli, ir atkārtoti jādzen tehniskā apskate kaut vai tā jau ir tehniski pārbaudīta citā valstī ES?

    Edgars Rinkēvičs, Valsts prezidents: «No katra šāda brauciena ir kaut kas tāds, kaut kas ļoti praktisks, ko tu paņem un centies atrisināt. Nu, šeit varbūt tas pat nav praktiski risināms jautājums tādā viena novada ietvarā, teiksim, jautājums par tām tehniskajām apskatēm Satiksmes ministra kompetencē ir pa visu valsti, un jautājums īstenībā ir interesants un pamatots. Būs jauna valdība, būs nākamā tikšanās ar Satiksmes ministru, jauno Satiksmes ministru, tad jau arī pajautāšu, kādas ir viņa domas, ko var darīt lietas labā.»

    Reģionālās vizītes Balvu novadā gaitā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja arī zemnieku saimniecību «Kotiņi», kūdras pārstrādes ražotni Briežuciema pagastā, Balvu slimnīcu, gan Balvu Kultūras un atpūtas centrā tikās ar vietējiem novada iedzīvotājiem, vizīti noslēdzot ar Latgales plānošanas reģiona, Latgales reģiona pašvaldību vadītāju un Balvu novada domes pārstāvju sanāksmi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē