• Vai Latvija var ietekmēt elektrības cenas valstī?

    Elektrība
    Estere Jansone
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Federico Beccari/Unsplash
    Vai Latvijai, esot starp «Nordpool» biržas valstīm, ir iespēja ietekmēt elektroenerģijas cenas, lai to lēcieni nebūtu tik negaidīti? TV24 raidījumā «Ziņu TOP» skaidrojumu sniedz Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

    «Pamatā ir svarīgi izdarīt savus mājasdarbus, ko mēs varam ietekmēt. Mēs jau tagad, skatoties, kas notiek ar «Estlink2», esam uzdevuši «Augstsprieguma tīklam» izvērtēt februārī plānotos remontdarbus, lai neveidotu papildus situāciju, kādēļ cena var uzlekt augšā,» skaidro ministrs.

    Jāsaprotot, ka ir ekstrēmas situācijas, ko nevar ietekmēt, piemēram, laikapstākļi. «Vai mēs varētu ietekmēt? Jā, mēs varētu ietekmēt, bet, protams, ir jautājums, cik izmaksātu tās rezerves – jaudu turēšana dienās [kad biržā ir augsta elektroenerģijas cena], kas ir pāris reizes mēnesī tās ieslēdzot. Kādam par to ir jāmaksā un tad mēs negribēsim maksāt visu cauru gadu stabilu, bet augstu maksu,» saka Melnis, norādot, ka vasara, kad ir stabili zemas cenas un dažbrīd pat negatīvas, neviens nesūdzas.

    Klimata un enerģētikas ministrijastrādā pie ģenerējošās jaudas attīstīšanas valstī. «Jo vairāk reģionā ražos gan vējš, gan saule, jo elektrības cenas būs zemākas, neizslēdzot, ka būs pīķa brīži, kad ir apmācies un bezvējš, un ir sauss laiks, tad situācija ir tāda, kāda tā veidojas,» saka ministrs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē