• Uzņēmumam Clean R piemēro 10 500 eiro sodu par nenotīrītām Rēzeknes ielām un ietvēm

    Sniegs
    Ziņu aģentūra LETA
    3. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Uzņēmums Clean R, kas Rēzeknē atbild par pilsētas ielu un ietvju ikdienas uzturēšanu, nav ticis galā ar līgumā noteiktajiem pienākumiem, par ko uzņēmumam piemērots 10 500 eiro naudas sods, liecina publikācija Rēzeknes valstspilsētas mājaslapā.

    Saistībā ar neapmierinošo situāciju pilsētā Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) sniega tīrītājiem izteicis brīdinājumu par darbu kvalitāti, kā arī licis apkopot visus Clean R pārkāpumus.

    Piektdien plkst.15 sasaukta Rēzeknes domes ārkārtas sēde, kurā plānots skatīt jautājumu par līguma izbeigšanu ar Clean R, informē domes pārstāve Marina Sokolova.

    Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs atklājis, ka uz 1.decembri tika noformēti vairāk nekā 20 akti par neizpildītiem darbiem, respektīvi, līguma nosacījumu neievērošanu. Pašvaldības speciālisti konstatēja no sniega neiztīrītas ietves vairākos pilsētas mikrorajonos.

    Clean R tikai par vienu dienu tiks piemērotas soda sankcijas 10 500 eiro apmērā.

    Orlovs norādīja, ka, ja arī turpmāk darbu kvalitāte nebūs apmierinoša, tad katrs pārkāpums rezultēsies ar soda sankciju piemērošanu.

    «Mums jāatzīst, ka ir problēmas un Clean R nespēj tikt ar tām galā," pauda Orlovs, sakot «paldies» iedzīvotājiem par informēšanu saistībā ar neizdarībām, vienlaikus aicinot turpināt to darīt.

    «Mēs regulāri dodamies uz nomalēm, lai redzētu situāciju pilsētā kopumā. Ir daudz vietu, kur nepieciešams intensīvāks darbs. Ir skaidrs, ka problēma ir SIA Clean R attieksmē. Redzam, ka intensīvas snigšanas gadījumā uzņēmumam pietrūkst kapacitātes," norādīja Rēzeknes Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs.

    Pašvaldībā informēja, ka atbilstoši līgumam Clean R ir jānodrošina regulāra ietvju tīrīšana, turklāt ietvēm līdz plkst.8 jābūt iztīrītām visā platumā.

    Ceturtdien, 2.decembrī, Rēzeknes valstspilsētas domes pārstāvji tikās ar SIA Clean R vadību, lai pieprasītu skaidrojumus, brīdinātu par līguma saistību neizpildi un sankciju piemērošanu. Uzņēmuma Clean R pārstāvji, uzklausot pašvaldības viedokli un izteiktās pretenzijas, piekrita tām un apliecināja savu gatavību nodrošināt ietvju tīrīšanu, ievērojot līguma prasības.

    Orlovs norādīja, ka nākotnē jāizvērtē līguma nosacījumi un nepieciešamības gadījumā jāiestrādā preventīvi pasākumi un papildu mehānismi, lai šāda situācija neatkārtotos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē