• Unikāli! Sarežģīts pļavas labirints Limbažu pusē – viena cilvēka roku un iztēles darbs

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva (Raitis Grandovskis).
    Rīdzinieks Juris Āboltiņš savu dzimtas māju pļavā Limbažu novadā pats savām rokām izveidojis neticami sarežģītu un plašu labirintu, kuru var iziet tikai paši pacietīgākie.

    Juris Āboltiņš jau daudzus gadus saimnieko savās dzimtas mājās Pabrikas Braslavā. Ik gadu pie viņa uz Līgo svētkiem sabrauc draugi. Ideja par labirinta izveidi piemājas pļavā Jurim radās jau pērn, bet tas neizdevās tik apjomīgs, jo apmēram trešdaļu jau izveidotā labirinta izpļāva pļavas apsaimniekotāji, kuriem garajā zālē radītās ejas nelikās tik interesantas kā lopbarība un ierastais pļaujas laiks. 

    Šogad Juris, gatavojoties svētkiem, labirintu sāka veidot jau aprīlī. Sākumā izbrauca galveno taku, pa kuru to var iziet, un tikai pēc tam veidoja sānu un maldu ceļus. Lai izietu gandrīz hektāru plašo labirintu, vajadzīga apmēram stunda. 

    Labirints nobildēts un nofilmēts no putna lidojuma un simetriskais, mikroshēmai līdzīgais raksts, liek domāt, ka pirms tam tas rūpīgi uzzīmēts un izplānots, un tikai pēc tam pārnests īstajā mērogā. Tomēr autors apliecina, ka viss tapis procesā, bez iepriekšējām skicēm un sagatavēm, tāpēc jādomā, ka pati kosmiskā saulgriežu enerģija viņam ir nākusi talkā!

    Jāpiebilst, ka arī šogad radītais pļavas labirints ir laikā ierobežota izprieca, jo kaut kad drīz tiks nopļauts sakarā ar lauku atbalsta normatīviem par bioloģiski vērtīgo zālāju kopšanu.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē