• Ukraina: ASV lēmums par diplomātu ģimeņu evakuāciju ir priekšlaicīgs

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    24. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    ASV lēmums evakuēt no Ukrainas Kijevas vēstniecības diplomātu ģimenes bažās par Krievijas iebrukuma draudiem ir priekšlaicīgs, paziņojumā pirmdien apliecināja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Olehs Nikolenko.

    "Cienot ārvalstu tiesības uz savu diplomātisko misiju drošības garantēšanu, šādu amerikāņu puses soli uzskatām par priekšlaicīgu un par pārmērīgas piesardzības izpausmi.

    Faktiski pēdējā laikā kardinālas izmaiņas drošības situācijā nav notikušas – jaunu Krievijas agresijas viļņu draudi ir pastāvīgi kopš 2014.gada, bet Krievijas karaspēka koncentrēšana pie valsts robežas sākās vēl pagājušā gada aprīlī," skaidroja ministrijas pārstāvis.

    "Krievijas Federācija šobrīd īsteno aktīvus pūliņus, lai Ukrainā destabilizētu iekšējo situāciju.

    Ukrainas un starptautiskajā mediju telpā tiek izplatīts liels dezinformācijas, manipulāciju un viltojumu daudzums, lai sētu paniku ukraiņu un ārzemnieku vidū, izbiedētu biznesu, grautu ekonomisko un finansiālo stabilitāti. Šajā situācijā ir svarīgi ar skaidru prātu novērtēt riskus un saglabāt mieru," uzsvēra Nikolenko.

    ASV likušas pamest Ukrainu Kijevas vēstniecības diplomātu ģimenēm, «ņemot vērā Krievijas militāro darbību arvien turpinošos draudu dēļ», svētdien pavēstīja Valsts departaments.

    Vašingtona arī devusi rīkojumu par vēstniecības darbinieku «brīvprātīgu» evakuāciju, kā arī mudinājusi ASV pilsoņus, kas atrodas Austrumeiropas valstī, «apsvērt izceļošanu tagad, izmantojot komerciālās vai citas privāti pieejamās transporta iespējas».

    Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels pirmdien pavēstīja, ka ES šim ASV paraugam nesekos.

    Lielbritānija pirmdien apliecināja, ka pārcels no Ukrainas dažus vēstniecības darbiniekus.

    Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

    Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

    ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē