• Stiprinās senioru digitālās prasmes

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    27. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdz 2027. gadam vismaz 40 000 iedzīvotāju nodrošinās iespēju apgūt digitālo pakalpojumu lietošanas pamata prasmes, jo īpaši senioriem un ekonomiski neaizsargātājiem iedzīvotājiem.

    Paredzēts, ka VARAM centralizēti izstrādās mācību saturu un materiālus un apmācīs pasniedzējus. Tāpat tā izveidos monitoringa ietvaru, lai noteiktu sabiedrības digitālās pašapkalpošanās prasmes un sekotu līdzi paradumu maiņai. Savukārt pašvaldības organizēs mācības, nodrošinot mācību telpas un aprīkojumu klātienes un attālinātām mācībām, raugoties, lai mācības sasniegtu tos iedzīvotājus, kuriem ir lielākā vajadzība. Lai šo mērķi īstenotu, ministrija no Atveseļošanas un noturības mehānisma investīciju projekta tam atvēlēs 9 042 000 eiro lielu finansējumu. Mācības plānotas no nākamā gada vidus un līdz 2026. gadam (ieskaitot). Informāciju par mācību sākumu varēs uzzināt savā pašvaldībā. VARAM mērķis ir panākt, lai līdz 2027. gadam digitālās pamata prasmes būtu vismaz 70% no valsts iedzīvotājiem.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē