• Slavenību iecienītajām tievēšanas zālēm atklāta satraucoša blakne

    Veselība
    Estere Jansone
    3. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Michał Parzuchowski/Unsplash
    Pēdējos gados slavenības un ietekmeļi sāka izmantot tievēšanai medikamentus, kas primāri pamerdzēti diabēta ārstēšanai. Rezultāts patiešām esot ātrs, taču arvien biežāk izskan arī runas par blaknēm.

    Virkne slavenu dāmu, piemēram, ietekmele Kima Kardašjana, mūziķa Ozija Osborna sieva Šārona, latviešu dizaineres Ramonas Agrumas līgava aktrise Rebela Vilsone, TV šovu vadītāja Opra Vinfrija un daudzas citas nav slēpušas, ka viņām ātri un viegli notievēt palīdzējis medikaments, kas paredzēts diabēta un smagas aptaukošānās ārstēšanai. Arī jauniešu iecienītajā vietnē «TikTok» strauji izplatījušās ziņas par šo brīnumzāļu efektivitāti.

    Tās palīdzot normalizēt cukura līmeni asinīs un imitē hormonu, kas izdalās kuņģī, kad cilvēks ir paēdis. Tāpēc ir krietni vieglāk ievērot diētu, ēst veselīgāk un dienas laikā uzņemt mazāk kaloriju nekā ierasts. Taču vēl nav izgudrots tāds brīnumlīdzeklis, kuram nebūtu arī dažādas blaknes.

    Farmācijas uzņēmumi arvien biežāk saņemot sūdzības, ka

    sievietēm, kuras izmanto šos medikamentus tievēšanai, esot iestājusies neplānota grūtniecība,

    lai gan ir regulāri lietojušas kontracepcijas zāles. Dažas šo blakni gan novērtējušas pozitīvi, jo esot izdevies palikt stāvoklī pēc ilgstošas cīņas ar neauglību. Šāds fenomens neesot vienkārša sakritība, raksta portāls «Healthline».

    Diabēta slimniekiem paredzētie medikamenti ievērojami nomācot orālās kontracepcijas efektivitāti. Patlaban farmācijas uzņēmumi meklē cēloni, kādēļ šie medikamenti nav savienojami. Savukārt vielmaiņas un cukura līmeņa normalizēšanās, kuru veicinot šie tievētāju iecienītie medikamenti, sekmējot labāku olnīcu darbību. Tomēr diabēta ārstēšanai paredzētie medikamenti varot arī kaitēt gaidāmajam mazulim, radīt iedzimtus defektus, kā arī izraisīt spontāno abortu. Tāpēc ārsti iesaka sievietēm pārtraukt lietot diabēta ārstēšanai paredzētos medikamentus vismaz divus mēnešus pirms grūtniecības plānošanas. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē