• Skride: Ja mediķis vilto Covid-19 sertifikātu, tām jābūt viņa karjeras beigām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vakcinācijas pret Covid-19 fakta viltošanai būtu viennozīmīgi jānozīmē karjeras beigas mediķim, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP).

    Politiķis uzsvēra, ka jāturpina nodrošināt skaidrojošais darbs, lai pārliecinātu cilvēkus vakcinēties pret Covid-19. Šajā procesā aktīvāk būtu jāiesaistās gan ģimenes ārstiem, gan arī varētu apsvērt medicīnas studentu iesaisti šajā darbā.

    Skride sacīja, ka nebūtu jābaidās no tā, ka vakcīnas esot mazāk efektīvas pret jaunajiem koronavīrusa paveidiem, jo pētījumi apliecina pretējo.

    Komentējot Valsts policijā sāktos kriminālprocesus saistībā ar vakcinācijas pret Covid-19 fakta viltošanu, Skride uzsvēra, ka šādas rīcības ir «milzīga bezatbildība» – gan tiem, kas pērk viltotos sertifikātus, gan mediķiem.

    Politiķis iecerējis minēto situāciju pārrunāt ar drošības iestādēm. «Šie cilvēki – mediķi – ir jāsoda, viņiem ir jāatņem sertifikāts. Tam viennozīmīgi būtu jānozīmē karjeras beigas ārstiem,» pārliecināts deputāts.

    Kā ziņots, Nacionālais veselības dienests (NVD), pamatojoties uz līdz šim saņemto informāciju no Valsts policijas, ir anulējis pirmos 12 viltotos Covid-19 sertifikātus, aģentūrai LETA apliecināja NVD.

    Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) NVD nosūtīja informāciju par 12 personām, kas nelikumīgi saņēmusi vakcinācijas sertifikātu. Policijas rīcībā esošā informācija gan liecina, ka varētu būt vairāki simti personu, kuras nelikumīgi ieguvušas Covid-19 vakcinācijas sertifikātus. Saskaņā ar policijas piektdien pausto, patlaban tiek apkopota visa nepieciešamā informācija un vākti pierādījumi, lai informāciju par visām personām nosūtītu lēmuma pieņemšanai NVD.

    Jau ziņots, ka Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks aizpagājušajā nedēļā žurnālistiem atklāja, ka ir aizturētas personas, tostarp divas medicīnas māsas, kuras organizējušas vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

    Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde augusta sākumā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī par fiktīvas vakcinācijas veikšanu kādā vakcinācijas centrā aizturēja 1972., 1974., un 1976.gada dzimušas sievietes, tai skaitā arī medicīnas māsu, aģentūru LETA informēja VP.

    Izmeklēšanā noskaidrots, ka šīm sievietēm bija sadalītas lomas. Divas sievietes organizēja personu, kuras nevēlas vakcinētas, bet ir gatavas maksāt, lai saņemtu Covid-19 sertifikātu, meklēšanu, kā arī naudas pieprasīšanu un pieņemšanu. Savukārt vakcinācijas centra medmāsa imitēja vakcīnas injekciju personām, kuras bija samaksājušas par Covid-19 sertifikātu un ieradušās vakcinācijas vietā ar iepriekš sagatavotu zīmīti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē