• Sena antisemītiska joka dēļ atlaists Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas režisors

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: https://tokyo2020.org
    Dienu pirms Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas atlaists tās režisors Kentaro Kobajaši. Iemesls – 90. gados izteikts antisemītisks joks, vēsta ārzemju mediji.

    Izrādījies, ka pirms 23 gadiem Kentaro Kobajaši piedalījies skečā, kurā pajokots par holokaustu, tagad šis uzvedums atkal nonācis uzmanības lokā un maksājis režisoram amatu olimpisko spēļu orgkomitejā.

    Šajā skečā Kobajaši kopā ar citu komiķi attēlojuši bērnu izklaidētājus, un kādā epizodē Kobajaši vērsies pie kolēģa, runājot par papīra lellēm, kuras esot “no tā laika, kad tu teici “spēlēsim holokaustu”,” vēsta aģentūra AFP.

    “Nevienai personai, neatkarīgi no tā, cik radoša tā ir, nav tiesību apsmiet nacisma genocīda upurus,” norādījis Simona Vīzentāla centra pārstāvis, rabīns Ābrams Kūpers.

    “Izklaide nedrīkst likt cilvēkiem justies neērti. Es saprotu, ka toreiz mana vārdu izvēle bija muļķīga, un es to nožēloju,” paziņojumā saka Kentaro Kobajaši.

    Šis ir jaunākais skandāls saistībā ar spēļu rīkotājiem – pirms dažām dienām atklāšanas ceremonijas radošo komandu pameta komponists, kurš skolas laikā esot troļļojis klasesbiedrus ar invaliditāti.

    Martā atlūgumu iesniedza radošais direktors Hiroši Sasaki par izteikumu, ka populārā plus izmēra komiķe Naomi Vatanabe varētu uzstāties kā Olympig (olimpiskā cūka). Vēlāk viņš par šo izteikumu atvainojās.

    Savukārt februārī olimpisko spēļu orgkomiteju pameta tās vadītājs Joširo Mori, kuram pārmeta “nepieņemamus” izteikumus par sievietēm, raksta raidsabiedrība BBC. Viņš izteicās, ka sievietes pārāk daudz runājot un sapulces, kurās valdē ir daudz sieviešu, aizņem “ļoti daudz laika”.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē