• Sākta Tokalova un Kursieša daudzsēriju spēlfilmas «Padomju džinsi» filmēšana

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    6. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sākta daudzsēriju spēlfilmas «Padomju džinsi» filmēšana, kuru kopīgi veido režisors Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis, informē filmas veidotāju pārstāve Elīna Losa.

    Galvenās lomas atveidos Kārlis Arnolds Avots, Igors Šelegovskis un somu aktrise Amu Milonofa, filmu producē studija «Tasse Film». Finansiālais atbalsts ražošanai piešķirts Nacionālā kino centra konkursā no Kultūras ministrijas piesaistītā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta «React-EU».

    Filmai «Padomju džinsi» plānotas astoņas sērijas, katra 45 minūšu garumā. Scenāriju rakstījusi starptautiska komanda – režisors Tokalovs, bulgāru scenāriste Teodora Markova un Holivudas filmu profesionālis Valdemārs Kaļinovskis. Filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš un māksliniece Laura Dišlere.

    Filmas stāsts aizved uz 20.gadsimta 70.gadu beigu Latviju, kur džinsu bikses ir viens no spilgtākajiem «kapitālistisko rietumu» simboliem, to ražošana pagrīdē filmas galvenajam varonim izvēršas par ienesīgu biznesu, bet vēlāk – par ideoloģisku cīņu ar čeku un krimināliestādēm, jauneklīga spīta protestu pret brīvības ierobežošanu. Autori sola intriģējoši dramatisku, bet arī komiski gaišu stāstu, jo arī humors bija viens no ieročiem pret padomju varu.

    Filmā varēs redzēt arī tādus aktierus kā Andris Keišs, Gundars Āboliņš, Nikolajs Šestaks, Gints Grāvelis, Jānis Jarāns Ivars Krasts, Jevgēņijs Isajevs, Valentīns Novopoļskis un citus.

    Pirmajā filmēšanas dienā tika uzņemtas ainas no psihoneiroloģiskās slimnīcas 1979.gadā, galvenais varonis Renārs slimnīcā ievietots tam laikam «neadekvātas» uzvedības dēļ. Filmēšanas vieta ir Viskaļu bāze, ko filmas mākslinieces Dišlere un Zanda Landrāte iekārtojušas atbilstoši scenārijam un septiņdesmito gadu beigu gaisotnei, konsultējoties ar vairākiem speciālistiem, arī tālaika psihoneiroloģisko ārstniecības iestāžu pārstāvjiem. Turpmākajām ainām kā citas filmēšanas vietas ir piemeklēts Dailes teātris, rūpnīca «Salamandra», Kalnu kultūras nams un citas.

    Filmu producē studija «Tasse Film», kura līdz šim strādājusi ar abiem režisoriem – gan ar Tokalovu pie 2022.gada spēlfilmas «Mīlulis», gan ar Kursieti pie 2019.gada spēlfilmas «Oļegs». Plānots, ka seriāls pie skatītājiem nonāks nākamā gada sākumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē