• Rīgas Dinamo pēc karantīnas gatavi atsākt spēlēt un dosies uz Minsku

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga
    Rīgas Dinamo hokejisti ir atguvušies pēc inficiēšanās ar Covid-19 un ir gatavi dieties nākamajā izbraukuma turē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pavēstījis kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

    Pēc atgriešanās no iepriekšējā izbraukuma, kurā arī tika spēlēts Minskā, saslimšana ar Covid-19 tika apstiprināta 13 ar Rīgas Dinamo hokeja komandu saistītiem cilvēkiem. Pirmajā saslimšanas reizē septembra vidū Dinamo bija inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

    19.oktobrī Savickis sarunā ar LETA norādīja, ka Dinamo laukumā plāno atgriezties, sākot ar 24. vai 25.oktobri. Ieturētās karantīnas dēļ dinamieši neaizvadīja divas mājas spēles pret Maskavas apgabala Vitjazj un Magņitogorskas Metallurg, kā arī izbraukuma mačus pret Boba Hārtlija vadīto Omskas Avangard un Maskavas Dinamo.

    Pēdējās divas spēles pagājušajā nedēļā izdevās pārcelt uz janvāri, bet ar Vitjazj un Metallurg komandām sarunas vēl noris. No 28.oktobra līdz 3.novembrim viesos gaidāmas vēl četras spēles.

    Izbraukuma tūre trešdien sāksies Minskā, kur pirmdien pēc Svetlanas Tihanovskas izvirzītā «tautas ultimāta» termiņa beigām sācies vispārējais streiks.

    «Pagaidām nekas neliecina, ka mums nevajadzētu braukt,» pirmdien atklāja Savickis. «Minskas komanda mums neko nav teikusi, taču viss var mainīties. Šodien vēl viss ir kārtībā, un komanda ir kaujas gatavībā.»

    Savickis uzsvēra, ka Dinamo personāls patlaban daudz enerģijas velta spēļu kalendāra saskaņošanai ar pretinieku komandām. Visiem ir savs grafiks, vēlmes un intereses, taču sarunas norit draudzīgā gaisotnē.

    Pēc diviem Covid-19 uzliesmojumiem komandā vīrusu izslimojuši vairāk nekā 20 hokejisti, kas kluba vadībai ļauj domāt, ka nākotnē karantīna Dinamo ģērbtuvē būs svešs termins

    «Varbūt nākotne būs vieglāka, bet mēs tāpat ņemsim sev līdzi personu, kura atbild par dezinfekcijas pasākumiem,» pauda Savickis, norādot, ka pilnīgā «burbulī» dzīvot tomēr nav iespējams, tāpēc arī vīruss atradis spraugu, pa kuru piezagties dinamiešiem. «Domāju, ka ievērojam daudz drošības pasākumu. Lai arī centāmies, dzīvot vakuumā nesanāk. Pieņemsim vēl stingrākus mērus, lai nekas tāds vairs neatkārtotos.»

    Pagājušajā nedēļā KHL prezidents Aleksejs Morozovs atkārtoti pieskārās tematam par ārvalstu komandu izmitināšanu Krievijā, ja Covid-19 izplatības dēļ robežas tiks slēgtas. Tas lielākoties attiecināms uz Helsinku Jokerit un Rīgas Dinamo.

    «Šāds scenārijs masu medijos apspriests tiek regulāri, bet mēs komandas iekšienē šo jautājumu neesam izskatījuši,» atklāja Savickis.

    Pēc trešdienas spēles Minskā dinamiešu nākamā pieturvieta būs Čeļabinskā ar Traktor (30.oktobris), 1.novembrī Jekaterinburgā ar Avtomobiļist un 3. novembrī Nursultanā ar Baris.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē