• Režisors Zviedris pievienojies «Konservatīvajiem» un startēs vēlēšanās

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    6. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Dokumentālo filmu režisors Imants Zviedris izlēmis pievienoties partijai «Konservatīvie» un no partijas saraksta startēs 14.Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja «Konservatīvo» preses dienests.

    Zviedris apgalvo, ka ir izveidojusies plaisa starp politiķiem un iedzīvotājiem, kas, kā pauda režisors, vairumā gadījumu mēdz iesaistīties politiskajos procesos tikai reizi četros gados. Tāpat, viņaprāt, daudziem reģionu iedzīvotājiem trūkst zināšanu par valsts vadību. «Tā tas nevar turpināties. Īpaši jau šajā ģeopolitiskajā situācijā mēs nedrīkstam atstumt nevienu – vai tas būtu profesors, gatera strādnieks vai ogu lasītājs,» pauda Zviedris.

    Režisors uzskata, ka «Konservatīvie» «necenšas liekuļot un par problēmām nebaidās runāt tieši». Svarīgi ir ne tikai runāt, bet arī darīt un risināt problēmas, kas pēdējos 20 gadus esot aizmirstas, pauda Zviedris.

    Zviedris norādīja, ka viņš ir no mazpilsētas, Rūjienas, un «sirdī ir laucinieks», tāpēc īpaši centīsies risināt reģionu problēmas.

    «Konservatīvo» valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns izteica prieku par Zviedra izvēli pievienoties partijai. «Zinu, ka viņš ir darītājs, kuram ir idejas, kā tuvināt Latvijas novadu iedzīvotājus Rīgai un politiķiem un kā stiprināt valsts informatīvo telpu. Varu tikai paslavēt Ivaru, ka viņš ir izvēlējies aktīvi darboties un sniegt savu ieguldījumu, ne tikai kritizēt citus no malas.»

    Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā 2021.gadā Zviedris tika iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku. 2020.gadā par ieguldījumu Latvijas dokumentālā kino veidošanā un Rūjienas vārda popularizēšanā Latvijā un pasaulē Zviedrim piešķirts Rūjienas novada goda pilsoņa statuss.

    Zviedris saņēmis vairākas Nacionālās radio un televīzijas padomes balvas par sasniegumiem raidījumu veidošanā. Tāpat viņš ir ieguvis Nacionālo kino balvu «Lielais Kristaps» par pilnmetrāžas dokumentālajām filmām «Bēgums» un «Dokumentālists».

    14.Saeimas vēlēšanas norisināsies oktobra pirmajā dienā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē