• Rets skats: Balta Madride pēc sniegputeņa

    Ārzemēs
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    8. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ERN News
    Vētra Filomena atnesusi pamatīgu sniegputeni Spānijā, izraisot satiksmes haosu un atceltus lidojumus, vēsta ārzemju mediji.

    Spānijas galvaspilsēta Madride un citas valsts daļas, kurās sniegs ir reta parādība, ceturtdien tika kārtīgi apputinātas, ko izraisīja vētra Filomena, kas piemeklēja Eiropas dienvidu daļu. Daudzviet Spānijā tika fiksēti arī zemākās gaisa temperatūras rekordi. Sniegputenis ilga vairāk nekā 24 stundas, ziņo aģentūra Associated Press.

    Spānijas meteoroloģijas dienests AEMET izsludinājis oranžo bīstamības līmeni lielākajā valsts daļā, bet trijās provincēs – pat sarkano kodu. Sniega segas biezums valstī var sasniegt 20 centimetrus, bet kalnu rajonos – pat pusmetru.

    Intensīvākā snigšana tika solīta Spānijas ziemeļu un centrālajā daļā. Vismaz uz 200 ceļiem traucēta satiksme un kavējas sabiedriskais transports. Sinoptiķi sola, ka vētra varētu pāriet svētdien.

    Reģionālais meteoroloģijas institūts Noromet ziņo, ka otrdien Leonā tika fiksēta zemākā gaisa temperatūra vēsturē – mīnus 35,8 grādi. Leona atrodas 400 km uz ziemeļiem no Madrides. Savukārt Katalonijas slēpošanas kūrortā Klotdeljankā Pirenejos gaisa temperatūra trešdien nokritās līdz mīnus 34,1 grādam. 

    Kastīlijas Lamančas reģiona galvaspilsētas Toledo varas iestādes lūgušas palīgā armiju notīrīt ceļus, un aizliegušas izbraukt ielās transportam bez ziemas riepām vai sniega ķēdēm. 

    Vētra Filomena pa ceļam uz kontinentu plosījās arī Kanāriju salās, kur lietu un spēcīgo vēju pavadīja arī spēcīgi viļņi. Piektdien glābšanas dienesti no prāmja, kas centās iekļūt Grankanārijas ostā, izglāba 65 cilvēkus. Prāmis bija dreifējis 14 stundas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē