• Rajevs atklāj, cik ilgi varētu turpināties Krievijas sāktais karš

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    20. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Krievijas pret Ukrainu sāktais karš var turpināties vēl visu šo gadu un beigties vien nākamā gada sākumā, intervijā LTV «Rīta panorāmai» pieļāva Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijusī militārpersona Igors Rajevs (AS).

    Militārais eksperts atzina, ka, tuvojoties kara gadadienai, Krievijas jaunas ofensīvas pret Ukrainu iespējamība šonedēļ ir ļoti augsta. Jau pašlaik krievu karaspēks uzbrūk faktiski visos virzienos, bet, kā vērtēja Rajevs, nav tā, ka viss būtu bezcerīgi. Ukraina pat spēj dot prettriecienus un atgūt dažas teritorijas.

    Vērtējot, kāda varētu būt iespējamā krievu ofensīva, Rajevs atzīmēja, ka šajā ziņā problēmas rada tas, ka īsti nav zināms, cik un kādi Krievijas spēki savilkti ap Ukrainas ziemeļu robežu. Skaidrs esot vien tas, ka krievi atkal spējuši sapulcēt armiju.

    Ukrainas armijas rīcībā lielas kļūdas aizvadītā gada laikā Rajevs neredz, jo, atvairot agresora uzbrukumu, izdarīts vairāk nekā vairums no ukraiņiem gaidīja.

    «Nekas šajā karā nav zaudēts,» izteicās Rajevs, «bet runāt par viegliem laikiem nav pamata un mūs vēl gaida vairāki smagi mēneši.»

    Eksperts lēsa, ka kara darbības turpināšanās varētu būt gaidāma visu šo vasaru un rudeni un drīzāk, ka karš varētu beigties nākamgad. Šajā ziņā svarīgi būs, cik spēcīgs būs pašlaik gaidāmais krievu uzbrukums un ukraiņu spējas to atvairīt.

    Savukārt runājot par ieroču piegādēm, Rajevs uzsvēra, ka svarīgs ir ne vien piegādes fakts, bet arī daudzums, piemēram, ja piegādā «Leopard2» tankus tikai vienam bataljonam, tad tas ir par maz.

    Rajevs domā, ka Krievija ir mainījusi savus uzstādījumus un pašlaik nevis cenšas iegūt lielas Ukrainas teritorijas, bet gan krievu armijas mērķis esot iznīcināt vai būtiski vājināt Ukrainas armiju. Tāpēc neredzam lielu virzību uz priekšu teritoriāli, piebilda eksperts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē