• Policija aptur autobusa vadītāju, kurš pie stūres sēdies alkohola reibumā

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas satiksme
    12. oktobra rītā ap pulksten 6.57 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja darbinieki pildīja dienesta pienākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un ceļu uzraudzības jomā Tukuma novada Smārdes pagastā uz autoceļa Rīga-Ventspils 57. kilometrā, kad pie dienesta automašīnas apstājās kāds garāmbraucējs, kurš informēja Tukuma iecirkņa likumsargus, ka uz Rīgas pusi brauc autobuss, kura vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā.

    Pulksten 7.02 autoceļa Rīga-Ventspils 52. kilometrā tika apturēts autobuss „Neoplan”, kuru vadīja 1984. gadā dzimis vīrietis. Veicot alkohola pārbaudi ar alkometru, transportlīdzekļa vadītāja izelpā otrajā mērījumā tika konstatētas 0,44 promiles.

    Tukuma iecirkņa policisti par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu, atstādināja personu no transportlīdzekļa vadīšanas un viņam piemēroja tiesību izmantošanas apturēšanu. Autobusa vadītājam uz lietas izskatīšanu jāierodas Tukuma policijas iecirknī 26. oktobrī.

    Jāpiebilst, ka autobuss veica vienreizēju un iepiekš izplānota maršruta braucienu un tā priekšpusē aiz vējstikla bija uzstādīta zīme „Norīkojumā”. Autobusā atradās aptuveni 10 pasažieri. Kamēr atbrauca cits uzņēmuma šoferis, brauciens aizkavējās par 30 minūtēm.

    Personām, kuras vada D1, D, D1E, DE, TRAM un TROL kategorijai atbilstošus transportlīdzekļus un pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 0,2 promiles, bet nepārsniedz 0,5 promiles, piemēro naudas sodu no 210 līdz 430 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

    Valsts policija pateicas autovadītājam, kurš nepalika vienaldzīgs un informēja par likumpārkāpumu, tādējādi novēršot varbūtēju traģēdiju. Tāpat aicinām ikvienu ziņot, zvanot 110, ja rodas aizdomas par likumpārkāpumu vai arī noziedzīgu nodarījumu, lai policija var operatīvi reaģēt un to novērst, nevis izmeklēt katastrofas un nelaimes gadījumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē