• Pie Mākslas muzeja bojā gājis «Bolt Drive» autovadītājs – kas zināms par traģēdiju?

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    20. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Svētdienas vakarā ceļu satiksmes negadījumā Rīgas centrā gājis bojā «Bolt Drive» koplietošanas automašīnas vadītājs, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

    Ap plkst.22.19 Krišjāņa Valdemāra ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā notika sadursme starp automašīnām «Peugeot», «Lexus» un «Audi».

    Negadījumā bojā gāja «Peugeot» vadītājs, bet divas personas tika nogādātas medicīnas iestādē. Par notikušo sākts kriminālprocess.

    Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA norādīja, ka bojāgājušā atbrīvošanai bija nepieciešama glābēju palīdzība, izmantojot hidrauliskos instrumentus.

    Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas, «Peugeot» vadītājs, visticamāk, neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu un iebrauca pretējā braukšanas joslā.

    «Bolt Drive» vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban «Bolt Drive» sadarbojas ar Valsts policiju un sniedz visu uzņēmuma rīcībā esošo informāciju. Ņemot vērā policijas izmeklēšanas procesu, plašākus komentārus par notikušo «Bolt Drive» nevar sniegt.

    Tomēr viņš pieminēja, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc notiek ceļu satiksmes negadījumi, ir ātruma pārsniegšana.

    «Katru negadījumu un situācijas, kad notiek drošības pārkāpumi, uztveram ļoti nopietni un pārbaudām savā pusē. Tāpēc, lai nodrošinātu mūsu pakalpojuma lietotājiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem drošu braukšanu, ieguldām līdzekļus arvien jaunu tehnoloģisko risinājumu izstrādē, kā arī aktīvi strādājam pie tā, lai no »Bolt Drive" platformas izslēgtu autovadītājus, kuri noteikumus rupji pārkāpj," sacīja Kažoks.

    Viņš norādīja, ka noteikumu pārkāpējiem tiek izteikti brīdinājumi un, ja pēc to saņemšanas lietotāja braukšanas kultūra neuzlabojas, viņš no platformas var tikt bloķēts. Tādējādi šajā un citos gadījumos uzņēmums sadarbojas ar Valsts policiju, lai noteiktu pēc iespējas precīzāku negadījuma iemeslu un apstākļus.

    Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 84 ceļu satiksmes negadījumi, 12 avārijās cietuši kopskaitā 13 cilvēki.

    Starp cietušajiem ir trīs velosipēdisti, divi elektrisko skrejriteņu vadītāji un viens gājējs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē