• Par Talsu pilsētas pārvaldes vadītāju apstiprina Lauri Tīģeru

    Reģioni
    Ziņu aģentūra LETA
    19. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Talsu novada dome atkārtotā ārkārtas sēdē ar 11 balsīm Talsu pilsētas pārvaldes vadītāja amatā apstiprināja Lauri Tīģeri.

    Tīģers amata pienākumus sāks pildīt no 20.decembra.

    No 19 Talsu novada domes deputātiem ārkārtas sēdē piedalījās 13 deputāti. Partiju «Latvijas Zemnieku savienība» pārstāvošie deputāti Dainis Karols un Almants Kalniņš paziņoja, ka viņi balsojumā par Tīģera, kurš šim amatam izraudzīts bez konkursa, iecelšanu Talsu pilsētas pārvaldes vadītāja amatā nepiedalīsies.

    Nebalsoja arī «Talsu novada attīstībai», «Latvijas attīstībai» deputāts Oļegs Solovjovs.

    Pirmdien, 19.decembrī, plkst.13 sasaukta vēl viena domes ārkārtas sēde.

    Kā vēstīts, iepriekšējā ārkārtas sēdē, kas notika 7.decembrī, kvoruma trūkuma dēļ Talsu novada domes deputāti nebalsoja par Talsu pilsētas pārvaldes vadītāja apstiprināšanu.

    Kā vēstīts, balsojums tolaik nenotika, jo, iebilstot pret kandidāta izraudzīšanās kārtību, tajā atteicās piedalīties četri deputāti, līdz ar to nebija nepieciešamā kvoruma.

    Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa informēja, ka Tīģers Talsu pilsētas pārvaldes vadītāja amatam ticis uzrunāts, jo iepriekš organizētie atklātie amata konkursi uz šo vakanci beigušies bez rezultāta. Priekšsēdētāja skaidroja, ka jautājums vairākkārt diskutēts deputātu vidū, un vairākums piekritis, ka Talsu pilsētai nepieciešams pārvaldes vadītājs un stabila komanda, lai darbs ritētu strukturēti un ar pozitīvu rezultātu.

    Kārkliņa ar uzrunāto kandidātu tikusies vairākas reizes, tikšanos laikā gūta pārliecība, ka Tīģers potenciālā amata pienākumus uztver nopietni, savlaicīgi iepazinies ar tiem un pamatojis savu redzējumu.

    Jau agrāk Tīģers ticis uzrunāts citiem pašvaldībā esošajiem vakantajiem amatiem, kam viņš nav piekritis, jo bija iesākti citi darbi. «Tīģers iesāktos darbus un projektus ir pabeidzis un ir gatavs pieņemt Talsu pilsētas pārvaldes vadītāja izaicinājumu,» sacīja Kārkliņa.

    Domes ārkārtas sēdē tika mainīta arī Talsu pilsētas pārvaldes struktūra. Līdz šim Talsu pilsētas pārvaldē bija divi darbinieki – pats vadītājs un lietvedis, bet tagad struktūra papildināta ar vēl diviem speciālistiem: ēku un apsaimniekojamās teritorijas pārziņiem.

    Talsu pilsētas pārvalde bez patstāvīga vadītāja darbojas no šī gada marta. Kopš tā laika pārvaldes vadītāja pienākumus uz laiku pildījis gan Laucienes, Balgales un Ķūļciema pagasta pārvaldes vadītājs Juris Upmalis, gan Valdgales pagasta pārvaldes vadītāja Jana Robalde.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē