• Par Saeimas priekšsēdētāju ievēl ZZS politiķi Mieriņu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    20. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Evija Trifanova / LETA
    Par Saeimas priekšsēdētāju otrdien ievēlēta koalīcijas virzītā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Daiga Mieriņa.

    Mieriņa līdz šim bija Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja, šo amatu ieņemot arī Krišjāņa Kariņa (JV) valdības pilnvaru laikā, kad strādāja opozīcijā.

    Jaunā, Evikas Siliņas (JV) valdības koalīcija – ZZS, «Jaunā vienotība» (JV) un «Progresīvie» – par Mieriņas kandidatūru Saeimas priekšsēdētājas amatam vienojās pēc tam, kad atbalstu neguva ZZS virzītais Gunārs Kūtris. 

    Kūtris iepriekš bija ieguvis arī JV un «Progresīvo» akceptu, taču pēdējās dienās viņa izteikumi medijos radīja sašutumu sabiedrībā un jautājumus par atbilstību amatam.

    Mieriņa dzimusi 1969.gada 3.martā, beigusi Latvijas Lauksaimniecības universitāti, specializējoties dārzkopībā, savukārt 2009.gadā Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi maģistra grādu vispārējā kvalitātes vadībā.

    Mieriņa strādājusi Valsts ieņēmumu dienestā kā kontroles daļas galvenā speciāliste, Satiksmes ministrijā un VAS «Elektroniskie sakari» bijusi departamenta direktore.

    Ilgstoši viņa bijusi Carnikavas pašvaldības deputāte un domes priekšsēdētāja.

    Rīgas rajona Carnikavas pagasta padomes vēlēšanās Mieriņa pirmo reizi kandidēja 2001.gadā no saraksta «Par savu pagastu» un tika ievēlēta par deputāti.

    Savukārt 2009.gada jūnijā Mieriņa Carnikavas novada domes vēlēšanās kandidēja no ZZS, partijas «Jaunais laiks» un partijas «Visu Latvijai!» kopējā saraksta un kļuva par novada domes priekšsēdētāju. Nākamajās, 2013.gada vēlēšanās Mieriņa kandidēja no Latvijas Zemnieku savienības saraksta,  un atkārtoti tika ievēlēta par novada domes priekšsēdētāju. 

    Novada domes priekšsēdētājas amatu Mieriņa ieņēma līdz pat 2021.gadam, kad reģionālās reformas rezultātā tika apvienoti Carnikavas un Ādažu novadi un viņa nokļuva opozīcijā. 

    Jau pēc gada Mieriņa kandidēja 14.Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta un tika ievēlēta par deputāti. Pašlaik parlamentā Mieriņa ir Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja.

    Savas profesionālās darbības laikā Mieriņa bijusi Latvijas Pašvaldību savienības revīzijas komisijas locekle, Reģionālās attīstības un sadarbības komisijas locekle, Sporta apakškomisijas locekle, Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības locekle un Satiksmes ministrijas optiskā tīkla uzraudzības komitejas locekle.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē