• Nemiro: Ir optimāls brīdis, lai sakoptu Sporta likumu kopumā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ralfs Nemiro
    Foto: LETA
    Ralfs Nemiro
    Patlaban ir optimāls brīdis, lai sakoptu Sporta likumu kopumā, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja parlamenta deputāts Ralfs Nemiro.

    Deputāts norādīja, ka izskatīšanas procesā esošie grozījumi Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētiem spēlētājiem vai komandām piedalīties sporta sacensībās Krievijā un Baltkrievijā, rada iespēju veikt citus grozījumus likumā. 

    Pēc Nemiro domām, Sporta likums ir novecojis, tādēļ viņš iesaka sporta organizācijām un politiķiem veidot kopīgu darba grupu, kura pārskatītu pašreizējo Sporta likumu.

    Sporta apakškomisijas sēdē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji informēja par jau izdarīto saistībā ar atbalstu Ukrainai.

    LOK prezidents Žoržs Tikmers iepazīstināja ar LOK rīcībām, kopš iesākās Krievijas militārā agresija Ukrainā. LOK atkārtoti ir piedalījusies tiešsaistes sanāksies ar citu valstu Olimpiskajiem centriem, kā arī ar Olimpisko sporta veidu federācijām, lai izplānotu, kā rīkoties nākotnē.

    11.martā darbu sākusi ""Rimi" Olimpiskā centra" tranzīta vieta. Tur sagaidīti pirmie Ukrainas bēgļi – jaunie basketbolisti un viņu ģimenes.

    Savukārt 14.martā LOK sākusi darbu Ukrainas bēgļu koordinatore Jolanta Dukure. Nākamajā dienā sagaidīts otrais bēgļu autobuss ar jaunajiem basketbolistiem.

    16.martā LOV darbu sācis ukraiņu fizioterapeits Arturs Rozsolodins.

    LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis sēdē skaidroja, ka valde sniedz dažāda veida palīdzību – gan kravas pārvadāšanu no Latvijas uz Ukrainu, gan sportistu un viņu ģimeņu patvēruma vietu sagatavošanu.

    Papildus notiek monitorings sociālajos tīklos, lai piefiksētu, ka neviens federācijas dalībnieks vai valdes loceklis atklāti nepauž atbalstu Krievijai.

    Ja šāda situācija izveidosies, tad šī persona tikšot atstādināta no amata. Tomēr darbinieku trūkuma dēļ esot grūti izsekot visu cilvēku aktivitātēm.

    Deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) ierosināja no valsts puses noteikt prasību visām sporta federācijām izveidot ētikas komisiju, kas atsevišķi sekotu līdzi cilvēku publiski paustajai informācijai.

    Iepriekš ziņots, ka 17.martā Saeima nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Sporta likumā, kas aizliegs Latvijā reģistrētiem spēlētājiem vai komandām piedalīties sporta sacensībās Krievijā un Baltkrievijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē