• Mūrniece: Valsts ir lielākā bagātība, kas mums pieder

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Leta
    Pirms 30 gadiem mums bija sapnis par neatkarīgu Latviju, un tas radīja varoņus, kas šo sapni spēja piepildīt, šodien Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai veltītā konferencē «Sapnis un piepildījums. Brīvība un neatkarība» sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

    Viņa teica, ka sapnis par brīvību un neatkarību, šī sapņa piepildīšana, izraušanās no padomju okupācijas važām un atjaunots valstiskums laikā pirms 30 un vairāk gadiem bija svarīgākais.

    «Ikviens, kas loloja sapni par brīvu Latviju, bija varonis – spēja pacelties pāri ikdienišķajam un skaidri apzinājās, cik nozīmīga ir viņa rīcība savu bērnu un tautas nākotnei,» atzīmēja parlamenta priekšsēdētāja.

    Mūrniece norādīja, ka Augstākā padome 1991.gadā veica tiesiskos soļus, lai piepildītu Latvijas tautas sapni, un tā gada 21.augustā Latviju atgrieza uz pasaules kartes.

    Saeimas priekšsēdētāja pateicās Augstākās padomes deputātiem par viņu balsojumiem 1991.gada 4.maijā un 21.augustā. Viņa uzsvēra, ka kopš 21.augusta Latvijā varēja no jauna iedzīvitāt tādas valstiskuma formas un struktūras, lai caur tām tauta realizētu savu varu un gribu.

    «Pirms 30 gadiem mēs atjaunojām valsti un pārņēmām valsts varu,» teica politiķe, piebilstot, ka šodien joprojām esot vietā jautāt, cik pašiem ikdienas dzīvē izdodas iemiesot un pārstāvēt savu valsti Saeimā, valdībā, pašvaldībā vai kādā citā struktūrā.

    Viņa akcentēja, ka pirms 30 gadiem valsts bija mērķis, sapnis un nākotne, un šodien nekas neesot mainījies. «Valsts ir lielākā bagātība, kas mums pieder. Darīsim visu, lai to stiprinātu, jo tas ir mūsu rokās!» aicināja Mūrniece.

    Jau ziņots, ka šodien un rīt, 24.augustā, atzīmējot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 30.gadadienu, notiks konference «Sapnis un piepildījums, Brīvība un neatkarība», aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

    Konference pulcēs Augstākās padomes deputātus, augstākās valsts amatpersonas, Latvijas Tautas frontes pārstāvjus, konstitucionālo tiesību ekspertus, vēsturniekus, toreizējos diplomātus un ārvalstu politiskos līderus, lai atskatītos uz Latvijas neatkarības atgūšanas laiku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē