• Milzīga interese par bezmaksas apmācībām sievietēm Iepazīsti tehnoloģijas

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē latviešu valodā no augusta līdz oktobrim, nepilnu četru nedēļu laikā pieteikušās teju 3000 dalībnieču no visas Latvijas.

    Pieteikšanās apmācībām pagarināta līdz 10. augustam.

    “Redzot, cik liela ir sieviešu atsaucība un to, cik daudzas vasarā vēl ir pārdomās, esam nolēmušas pieteikšanās termiņu apmācībām pagarināt līdz 10. augustam. Tas nozīmē, ka visiem interesentiem, kuri vēl nav pieņēmuši gala lēmumu, būs iespēja piedalīties iepazīšanās lekcijā 27. jūlijā, kurā arī sniegsim plašāku ieskatu programmā Iepazīsti tehnoloģijas. Savukārt 3. augustā notiks pirmā visiem publiski pieejamā lekcija, un apmācības reģistrētajam dalībniecēm turpināsies līdz 28. oktobrim,” norāda biedrības Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone.

    Riga TechGirls veiktā aptauja, kurā piedalījās 360 pagājušā gada programmas Iepazīsti tehnoloģijas absolventes, liecina, ka 45% aptaujas dalībnieču mainījušas savu profesiju uz IT vai arī uzsākušas padziļinātas mācības kādā no IT virzieniem, bet 95% šo mācību programmu drīzāk vai noteikti ieteiktu arī citām sievietēm.

    “Mēs skaidri redzam, ka tehnoloģijas ieņem arvien būtiskāku lomu gan mūsu ikdienā, gan darbā, tāpēc esam patiesi priecīgas par tik lielu atsaucību dalībai apmācībās. Esam pārliecinātas, ka gūtās zināšanas sievietēm ļaus ne tikai sevi veiksmīgi pieteikt, bet arī darboties IT nozarē. Turklāt šo mācību programmu iespējams apgūt neatkarīgi no dzīvesvietas un, kas ir būtiski mūsdienu sievietei, – sev ērtā laikā,” stāsta Riga TechGirls līdzradītāja un mentoru programmas vadītāja Diāna Butina.

    Pagājušajā gadā programmu absolvēja kopumā 1500 dalībnieces. Viena no tām bija arī Kristīna Burskāne. “Strādājot aviācijas nozarē, jutu nepieciešamību paplašināt savu redzesloku un uzzināt ko jaunu. Pieteicos Iepazīsti tehnoloģijas apmācībām, jo ieinteresēja gan kursa programma, gan tas, ka varu mācīties jebkurā sev ērtā laikā. Rezultātā uzzināju ļoti daudz jauna: par jaunuzņēmumiem, kas ievieš jaunās tehnoloģijas visdažādākajās jomās, par to, kā attīstīsies mūsu pilsēta un mainīsies darba pieprasījums tuvākajos gados, par mākslīgā intelekta algoritmiem un arī par programmēšanas valodām. Tagad spēju labāk saprast savu mammu, kura IT nozarē programmētājas amatā strādā jau vairāk nekā 30 gadu! Turklāt, uzzinot, ka es apgūstu šo programmu, arī viņa paralēli apguva divus Java tiešsaistes kursus,” stāsta Kristīna.

    “Nesen uzņēmuma ietvaros nomainīju savu pozīciju, kas vairāk saistīta ar tehnoloģiju iespējām. Manuprāt, lielā mērā tas ir noticis, pateicoties iedvesmojošiem un motivējošiem Riga TechGirls stāstiem! Sapratu, ka nav jābaidās no tā, ka trūkst specifiskas pieredzes, jo visa mūsu līdz šim iegūtā pieredze ir svarīga un noderīga, un vienmēr var atrast pielietojumu savām zināšanām! Vajag tikai noticēt sev un saviem spēkiem.”

    Apmācības Iepazīsti tehnoloģijas norisināsies tiešsaistē – ar lekcijām un semināriem pāris stundu garumā divas reizes nedēļā. Apmācības notiks latviešu valodā, un to laikā vairāk nekā 50 IT jomā strādājošu lektoru sniegs zināšanas mūsdienu aktuālajās tehnoloģijās, lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju digitālās prasmes un interesi strādāt strauji augošajā tehnoloģiju nozarē. Lekcijas un seminārus dalībniecēm būs iespējams noskatīties sev vēlamā laikā arī ierakstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē