• «Michelin» zvaigznes restorānu Rīgā jau gāž riņķī. Ko tur ēd, un cik tas maksā?

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    Zane Piļka- Karaļeviča
    29. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Īpašnieks un pavārs Makss Cekots.
    Foto: No privātā arhīva
    Īpašnieks un pavārs Makss Cekots.
    Restorāns «Max Cekot Kitchen» ir pirmais Latvijā, kuram piešķirta prestižā «Michelin» zvaigzne. Tagad, lai nobaudītu maltīti šajā smalkajā vietā, rindā jāgaida mēnešiem ilgi.

    «Kopš esam ieguvuši «Michelin» zvaigzni, rezervāciju skaits audzis par 80 procentiem, viss ir rezervēts līdz februārim,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst zvaigžņotā restorāna īpašnieks, šefpavārs Makss Cekots. Viņš piebilst: «Mūsu lielākā problēma ir tā, ka maksimālā ietilpība ir 36 cilvēki.»

    Ne katrs var atļauties pusdienot Latvijas nu jau slavenākajā restorānā. Cekots neslēpj, ka galdiņa minimālā rezervācija vienai personai restorānā ir 150 eiro.

    Ir arī ekskluzīva iespēja rezervēt vietu pie «Chef’s Table» galda, un tas vienam viesim izmaksā 200 eiro.

    Tas atrodas pašā virtuves priekšā, un klients var vērot maltītes gatavošanas procesu, jo ēdiens šajā restorānā top gluži kā mākslas darbs. Pievienotā vērtība ir sarunas ar šefpavāru Cekotu.

    «Cenas mums ir godīgas, vadoties pēc tā, cik maksā produkti. Līdz gada beigām tās pavisam noteikti nemainīsies,» žurnālam «Privātā Dzīve» teic Makss.

    Gardēžiem tiek piedāvāta desmit kārtu maltīte no augstvērtīgiem produktiem, un tā klientam izmaksā 150 eiro, vēl tikpat jāmaksā par ēdieniem pieskaņotiem vīniem, kurus izvēlējies augsti skolots vīnzinis. Ja viesis vēlas īpaši smalkus dzērienus, par vīniem būs jāšķiras pat no 320 eiro.  

    Cekots atzīst, ka restorānu iecienījuši sabiedrībā zināmi ļaudis, taču klientu vārdus neatklāj. «Mēs ievērojam konfidencialitāti, nerunājam par zvaigznēm un ar tām netaisām foto. Vēlamies, lai mūsu restorānā cilvēki jūtas kā mājās, lai var netraucēti baudīt maltīti.»

    «Michelin» zvaigzne jau rotā restorāna «Max Cekot Kitchen» izkārtni. «To stiprinājām visi kopā. Visa komanda. Tas ir mūsu panākums,» lepojas Cekots.

    Izsmalcinātais restorāns iekārtots izbijušās rūpnieciskās zonas noliktavā Rīgas nomalē. Tā īpašnieks Makss Cekots pats visu projektējis. Sākot ar atvērto, stilīga dizaina virtuvi, beidzot ar mēbelēm.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē